Check Point update Quantum Cyber Security Platform

Met behulp van consolidatie, kunstmatige intelligentie en machine learning wil Check Point cybersecurity zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom krijgt het Quantum Cyber Security Platform een update voor eenvoudiger beheer en snellere inzet.

Met versie R81.10 van het “Quantum Cyber Security Platform” voegt Check Point nieuwe functies toe aan de beveiligingsoplossing die werken met kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML). Check Point is ook bezig met het consolideren van het beheer van de functies om het uniform en eenvoudig te maken. De oplossing is gericht op geautomatiseerde preventie van bedreigingen om het dagelijkse werk van IT-professionals te vergemakkelijken.

“De Quantum-productfamilie voorkomt geavanceerde oost-westaanvallen, isoleert bedreigingen met zero-trust micro-segmentatie, brengt on-demand schaling en geautomatiseerde werking, evenals dynamisch en unified policy management om veilige connectiviteit te bieden aan de cloud en gebruikers op afstand”, aldus Bernd Sebode, Head of Channel Germany bij Check Point.

De belangrijkste principes en functies van het platform zijn het automatiseren van continue integratie/continue levering (CI/CD)-pijplijnen om configuratiefouten te verminderen, de inzet van verdedigingsmiddelen te versnellen en de orkestratie van operationele processen mogelijk te maken. Het verhoogt ook de efficiëntie van de onderneming door het consolideren van beleid en event management.