Peter Wilkens stapt over van Check Point naar Bitdefender

De beveiligingsleverancier Bitdefender breidt zijn managementteam voor de Duitstalige regio uit met Peter Wilkens. De lange tijd Check Point manager neemt de nieuw gecreëerde positie van Channel Director DACH bij de Roemeense fabrikant op zich.

Bitdefender versterkt zijn aanwezigheid in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH). Daartoe reorganiseert de veiligheidsleverancier zijn management in de regio. In het kader hiervan neemt Peter Wilkens de nieuw gecreëerde functie van Channel Director DACH bij het Roemeense bedrijf op zich. De ervaren manager is afkomstig van de firewall-specialist Check Point. Sinds maart van dit jaar leidt Jörg von der Heydt, voorheen werkzaam bij Mimecast, het Bitdefender-team in de Duitstalige regio als regionaal directeur.

Wilkens’ nieuwe taken omvatten het verder ontwikkelen van het partnerlandschap van de fabrikant en, in het bijzonder, het versterken van de activiteiten in het bedrijfssegment. Volgens Bitdefender staat een verdere uitbreiding van het team in de DACH-regio op stapel.

27 jaar verkoopervaring

Bij Check Point is Wilkens sinds 2009 verantwoordelijk voor de partnerbusiness in Duitsland. In die periode ontwikkelde hij met zijn team nieuwe go-to-market modellen voor de cloud- en dienstenportefeuille van de Israëlische fabrikant. Daarvoor werkte de sales professional acht jaar als Sales Manager Channel & Distribution bij Nokia en vijf jaar als Key Account Manager bij Brother International. Hij werkt sinds 1994 in de IT-verkoop.