Check Point combineert VPN, anti-malware, databeveiliging en firewall

De “Endpoint Security R70”-oplossing van Check Point combineert alle functies die relevant zijn voor de beveiliging van een eindapparaat in slechts één agent en één gebruikersinterface.

Eenvoudige gebruikersbegeleiding en uniform beheer zijn kritieke gebieden in de beveiliging van eindapparaten die beveiligingsfabrikanten keer op keer proberen aan te pakken. Check Point levert nu naar eigen zeggen de eerste single agent voor endpoint security. De Endpoint Security R70 is het enige product op de markt dat de essentiële onderdelen combineert: Firewall, Anti-Virus, Anti-Spyware, Hard Drive en Disk Encryption, Port Protection, Network Access Control (NAC) en VPN.

Met behulp van een pictogram kan de gebruiker de beveiligingsstatus en -instellingen op het eindapparaat controleren. Volgens de fabrikant neemt de consolidatie van beveiligingsfuncties voor endpoints in één allesomvattend component niet alleen een grote last weg van de schouders van beheerders, maar maakt het ook het dagelijks gebruik gemakkelijker voor eindgebruikers.

Endpoint Security R70 is nu verkrijgbaar. Een gedetailleerde prijslijst is te vinden op de website van de fabrikant.