Check Point breidt 21000 appliance serie uit voor grote ondernemingen

De 21700 security appliance is een nieuwe toevoeging aan de 21000 serie van Check Point. Grote bedrijven en datacenters profiteren van multi-level beveiliging en zeer hoge prestaties.

In slechts twee hoogte-eenheden heeft Check Point de 21700 beveiligingsappliance ondergebracht, die is ontworpen om grote bedrijven en datacenters te beschermen met een multi-level beveiligingsconcept. Hij maakt deel uit van de serie 21000 beveiligingsgateways, die wordt gekenmerkt door een extreem hoge firewall-doorvoer. 78 gigabits per seconde (Gbps) en 25 Gbps IPS-doorvoer en 2.922 SPU’s (SecurityPower Units) worden door het nieuwe apparaat geboden.

Net als de andere beveiligingsgateways in deze serie ondersteunt het 21700-apparaat de hardwareversnellers van de fabrikant met SecurityCore-technologie en 108 cores. Met behulp van deze modules behaalt de appliance een firewall latency van minder dan vijf microseconden, waardoor de firewall doorvoer tot 110 Gbps wordt opgevoerd, terwijl tegelijkertijd VPN doorvoer en 3.551 SPU’s worden geboden.

Het apparaat is geoptimaliseerd voor de meerlaagse software blade-architectuur van de fabrikant. Het is nu beschikbaar met verschillende vooraf geconfigureerde softwarepakketten, zoals Next Generation Threat Prevention, Next Generation Data Protection, Next Generation Firewall en Secure Web Gateway.