Pagina springen

Pagina-springen verwijst naar het klikken op een link en onmiddellijk worden verplaatst naar een specifiek gedeelte op een webpagina. Ook wel jumplinks of ankerlinks genoemd, het is een slimme en handige manier om websitebezoekers van het ene deel van de inhoud naar het andere te linken. Pagina-springen bespaart tijd doordat bezoekers direct naar informatie gaan die voor hen relevant is, waardoor een hoger bouncepercentage wordt voorkomen. Gebruikers hoeven alleen maar op de link te klikken om rechtstreeks naar het relevante deel van de inhoud te gaan waarin ze geïnteresseerd zijn. Webontwikkelaars hoeven geen uitgebreide codering of plug-in te maken om het te implementeren.

Bij website-onderhoud verwijst een paginasprong naar een pagina die tijdelijk wordt gepost om gebruikers om te leiden wanneer het URL-adres wordt gewijzigd.

Bij webadvertenties en marketing kan een springpagina een opstartpagina zijn met een flash-animatie of een pop-upvenster met afbeeldingen en teksten om de aandacht van de gebruiker te trekken voor promotie of het verzamelen van informatie.

Hoe u een paginasprong maakt

Door pagina’s te springen kunnen websites en bedrijven sneller groeien. Hier zijn de stappen om een ​​pagina te laten springen.

1. Geef het object of de tekst een naam waaraan u een koppeling wilt maken

Een normaal koppelingsscenario omvat de specifieke URL van de pagina waarnaar wordt verwezen. Bij het springen van pagina’s moeten ontwikkelaars een naam geven voor de bestemming van de link, aangezien deze zich binnen de bronpagina bevindt. Het moet het beschrijven, zodat bezoekers weten waar ze naartoe worden omgeleid.

2. Voeg de naam in een openings-HTML-ankerlink-tag in

Het formaat is: Ontwikkelaars kunnen de rode tekst vervangen door de naam van de linkbestemming.

3. Plaats de openingstag voor de tekst waarnaar wordt gelinkt en voeg de afsluitende tag toe

Dit stelt de locatie van de link in en zou er als volgt uit moeten zien:

Het object waarnaar u wilt linken.

4. Maak de hyperlink naar de tekst of het object

Voeg een typische HTML-opmaak voor hyperlinks toe, maar neem een ​​hekje (#) op in het gedeelte waar een URL doorgaans is opgenomen. Daarna komt de naam van het object waarnaar wordt gelinkt.