Wat is spamdexing?

De praktijk van het gebruik van onjuiste Search Engine Optimization (SEO) -tactieken in een poging om de plaatsing van een website op de zoekresultatenpagina’s (SERP) van een zoekmachine te manipuleren of te verbeteren. Spamdexing, ook wel zoekmachine-spam of Black Hat SEO genoemd, kan activiteiten omvatten zoals het opvullen van zoekwoorden, het spammen van links, duplicatie van auteursrechtelijk beschermde inhoud, het kapen van pagina’s en meer.

Content Spamdexing en Link Spamdexing

Een combinatie van de woorden spam en indexering, spamdexing kan worden onderverdeeld in twee primaire vormen: content spamdexing en link spamdexing. De eerste houdt in dat de inhoud van webpagina’s wordt gemanipuleerd op een manier die niet strookt met de richtlijnen van zoekmachines. Content spamdexing kan tactieken omvatten zoals het opvullen van trefwoorden, het vullen van metatags, het gebruik van onzichtbare tekst op webpagina’s, gateway- of doorway-pagina’s, duplicatie van auteursrechtelijk beschermde inhoud van hooggeplaatste websites en meer.

De tweede categorie van spamdexing, link spamdexing, verwijst naar het gebruik van ongepaste links naar of van webpagina’s in een poging om de reputatie van een webpagina of site kunstmatig te verhogen door een zoekmachine. Linkspamdexing kan activiteiten omvatten zoals het gebruik van gekochte links of softwaretools voor het genereren van links, link farms, verborgen links op pagina’s, pagejacking, cookie stuffing, spammen van reacties met weblinks en meer.

Aanbevolen literatuur: hoe webzoekmachines werken en vijf SEO-tips voor het genereren van zoekmachineverkeer