Hoe u webpagina’s op uw Android-telefoon kunt opslaan om ze offline te bekijken

Het offline opslaan van pagina’s, zelfs als ze video’s bevatten, kan een handige manier zijn om lange artikelen te lezen zonder dataverkeer te verbruiken

Tijdens het surfen op internet komt u vaak een interessante pagina of artikel tegen, maar misschien heeft u op dit moment geen tijd om het te lezen. Geen probleem, download gewoon de pagina van de website om offline te lezen en u kunt het op elk gewenst moment hervatten. Geen probleem, gewoon downloaden van de pagina van de website voor offline lezen en u kunt het op elk gewenst moment hervatten.

Het downloaden van pagina’s voor offline lezen op Android smartphones is ook een geweldige manier om geen dataverkeer van uw telefoonabonnement of te veel batterij te verbruiken. Gelukkig is het heel eenvoudig om een artikel op te slaan om te lezen zonder verbinding op Android, en je hebt er geen speciale kennis voor nodig. Het kost maar een paar klikken. Ook omdat Google onlangs zijn mobiele webbrowser Chrome voor Android heeft bijgewerkt om gebruikers de mogelijkheid te bieden internetpagina’s offline te lezen.

Hoe pagina’s opslaan op Chrome

Er is meer dan één manier om een webpagina vanuit Chrome te downloaden naar uw Android-smartphone. Een van de snelste methodes is te klikken op “Download Link”. Deze functie is beschikbaar wanneer u lang op een link drukt. Maar voor de onervarenen, klik op het download icoon (die met de pijl naar beneden) op de getoonde pagina. Om toegang te krijgen tot het icoon, selecteert u het menu, gemarkeerd door de drie verticale stippen. Bovendien kunnen we, als we offline zijn en we ons op een pagina bevinden die al wordt weergegeven, de pagina downloaden door op de link te klikken. Om dit te doen, klikt u op “Download Pagina Later”. Als we besluiten dit te doen, zal de pagina worden gedownload zodra we opnieuw zijn verbonden met het netwerk. Ofwel Wi-Fi of data. Deze methode is erg handig wanneer u een webpagina offline leest en u de pagina waarnaar een link verwijst wilt downloaden, maar op dat moment geen verbinding kunt maken.

Offline Paginabeheer

Om alle gedownloade pagina’s te controleren heeft Google een speciale tag gemaakt die niet toevallig offline wordt genoemd. Deze tag wordt toegepast op alle pagina’s die zijn opgeslagen om zonder verbinding te worden gelezen, en ze worden gegroepeerd in een lijst die op elk moment door de gebruiker kan worden bekeken en bewerkt. Dit is een nieuwe functie, uitgebracht in mei 2017 door Google en om er gebruik van te kunnen maken moet u de laatste update downloaden uit de Play Store van de Chrome-browser.

Pagina’s met multimedia-inhoud

Wat te doen in het geval dat onze op te slaan pagina’s multimedia-inhoud hebben, zoals foto’s en video’s, en we die willen opslaan om ook zonder verbinding te kunnen bekijken? Geen probleem. Met de functie die Google in december 2016 voor Chrome mobile uitbracht, kun je alles opslaan wat je webpagina’s bevatten, en dus ook foto’s en video’s. De Download-functie slaat multimedia-inhoud ook lokaal op. Tot slot willen wij u eraan herinneren dat streaming content, zoals Netflix-video’s of sociale livestreams, niet op deze manier kan worden gedownload.