Hoe u altijd elke browser kunt gebruiken met incognito browsen

In de anonieme browsingmodus kunt u de sites die u bezoekt in uw browsergeschiedenis verbergen en uw privacy beschermen

Incognito surfen is een van de eerste stappen die u kunt nemen om uw privacy op het net te beschermen. We moeten echter niet vergeten dat deze methode geen volledige online bescherming garandeert: de sites die we bezoeken verschijnen niet in de geschiedenis van het programma, maar de bedrijven weten heel goed welke pagina’s we hebben gezien.

Om incognito te surfen kunnen we een nieuw tabblad instellen of besluiten deze modus permanent te gebruiken. Een nieuw incognitotabblad openen in Chrome kost slechts twee klikken. Open de Google browser, selecteer het menu (de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek) en klik op “Nieuw incognito browservenster”. Om de browser altijd in incognitomodus te openen, moeten we met de rechtermuisknop klikken op het Chrome-pictogram op het bureaublad en van daaruit Eigenschappen selecteren in het pop-upmenu. Voeg in de sectie Link onder het kopje Bestemming de tekst -incognito toe en klik op Ok. Op die manier gaan we elke keer als we Chrome via die link openen incognito.

Firefox

In Firefox is het eenvoudiger dan in Chrome om incognito standaard te gebruiken. Open gewoon de browser, ga naar Opties en klik dan op Privacy. Op dit punt gaan we naar Geschiedenis en daar selecteren we de optie Nooit geschiedenis opslaan op Firefox. Start nu de browser opnieuw op en de instelling wordt permanent van kracht.

Safari

Safari is ook heel eenvoudig in te stellen voor incognito browsen. Open de browser op Mac- en iOS-apparaten en ga naar Voorkeuren (je kunt ook de sneltoets gebruiken door op de Mac op Command + Komma te klikken). In het gedeelte Algemeen van de voorkeuren selecteert u Safari openen met een venster in de privé-modus. Op dit punt starten we de browser opnieuw op en dat is het.

Opera

In Opera is het proces iets ingewikkelder. En het is heel vergelijkbaar met Chrome. Eerst maken we een snelkoppeling naar de browser op het bureaublad. Dan klikken we met de rechter muisknop op het Opera icoontje en selecteren Eigenschappen uit het pop-up menu. Net als in Chrome selecteert u het onderdeel Link en voegt u in het veld Bestemming -private toe aan het eind van de tekst. Klik op OK en u bent klaar.

Edge

Op Microsoft’s Edge is er helaas geen permanente incognitomodus. Dus elke keer als we in deze modus willen surfen, moeten we een tijdelijk incognitovenster openen.