Voiceworks lanceert koppeling met Microsoft Teams

Zuster Swyx kondigde het eerder dit jaar al aan, nu volgt Voiceworks. De andere dochteronderneming van Enreach lanceert een manier om zijn telefoonsystemen te verbinden met Microsofts samenwerkingstool Teams.

Voiceworks biedt nu Voice Connect aan, een integratie van zijn telefoonsysteem met de UCC-tool Teams van Microsoft. Met behulp van een door Microsoft gecertificeerde Session Border Controller (SBC) stelt de fabrikant Microsoft Teams-gebruikers in staat om vanuit de samenwerkingstool via het telefoonnetwerk te bellen. De SBC is geïntegreerd in de Voice Connect SIP trunk aan de netwerkzijde. Bovendien kan het flexibel worden geschaald en snel vanuit de cloud worden ingezet.

Voice Connect for Teams kan worden gecombineerd met de cloud PBX en standaard SIP-trunks van Voiceworks. Hierdoor kunnen gebruikers voor elk toestel flexibel beslissen welke infrastructuur het moet gebruiken om gesprekken te voeren. Daarbij maken alle extensies gebruik van het vertrouwde, overkoepelende nummerblok, dat dienovereenkomstig kan worden verdeeld tussen MS Teams en het telefoonsysteem. Naast de integratie in het nummerblok kunnen gebruikers ook gebruik maken van upstream wachtrijen, faxintegratie of spraakconferentieruimten.