Swyx en Voiceworks geven vooruitzichten voor 2021

Op de virtuele partnerdag “Update 21” presenteerden de twee Enreach-dochters Swyx en Voiceworks de roadmap voor 2021. De focus ligt duidelijk op de integratie van hun oplossingen met Microsoft Teams en op Artificial Intelligence (AI). Bovendien wordt Swyx nu geïntegreerd in Enreach.

Meer dan 600 handelspartners en resellers bezochten de eerste virtuele partnerdag van Swyx en Voiceworks. De twee bedrijven maken deel uit van de Enreach Group. Tijdens “Update 21” gaven beide ondernemingen hun vooruitzichten voor de rest van het jaar. De nadruk ligt duidelijk op “ervoor zorgen dat de volgende fase van de digitalisering ontbrandt”. Door de pandemie is het thuiskantoor in opmars, dit moet nu geprofessionaliseerd worden. Hiertoe presenteerden Swyx en Voiceworks nieuwe producten voor inkomende en uitgaande communicatie. Het aanbod omvat ook software voor marketingautomatisering en verkoop, waarmee een complete oplossing kan worden gecreëerd om veel efficiënter te werken in het contactcenter.

Daarnaast wordt verder gewerkt aan de eenwording van de merken, waarbij de verschillende productwerelden van de Enreach-bedrijven worden samengebracht op een centraal technologieplatform. Bovendien zal Swyx tegen het einde van het jaar worden omgedoopt tot Enreach. Het merk zal echter blijven. Voiceworks blijft als bedrijf bestaan voor de groothandelsactiviteiten.

Focus op MS Teams

Voor Enreach is concurrent Microsoft Teams een “digitaliseringsversneller” op wiens karretje de groep wil springen. De integratie van de eigen oplossingen in Microsoft Teams is dan ook een belangrijk aandachtspunt voor 2021, op basis van de Swyx Connector voor Microsoft Teams. Dit maakt het mogelijk om de aanwezigheidsstatus van Microsoft Teams en Swyx te synchroniseren, zodat gebruikers tijdens een telefoongesprek of vergadering via bijvoorbeeld Teams niet gestoord worden door oproepen in de Swyx-client.

Met Voice Connect voor Microsoft Teams biedt Voiceworks een verbinding tussen de communicatiewereld van Microsoft Office 365 en het openbare telefoonnetwerk. Gebruikers van Microsoft Teams kunnen zo vanuit alle klanten bellen via hun vertrouwde vaste nummer en gebruikmaken van beproefde functies zoals wachtrijen of faxintegratie. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om Microsoft Teams in het mobiele netwerk te gebruiken – zonder app en de daarvoor vereiste dataverbinding. Bovendien kan statusinformatie van Microsoft Teams en Voiceworks’ Coligo-producten in de toekomst worden gesynchroniseerd.

Kunstmatige intelligentie

Een ander belangrijk onderwerp voor 2021 is kunstmatige intelligentie. Afgelopen najaar nog nam Enreach het Nederlandse bedrijf Botsquad over, dat gespecialiseerd is in op AI gebaseerde communicatieoplossingen en chatbots.

Om partners in staat te stellen in te spelen op de belangstelling voor op AI gebaseerde oplossingen, zullen Voiceworks en Swyx in de toekomst een gebruiksvriendelijk ontwikkelingsplatform aanbieden waarmee zelfstandig geïndividualiseerde bots voor klanten kunnen worden gecreëerd.

Gigaset ION en diensten

Er waren ook innovaties in eindapparatuur en in het “As a Service”-portfolio. Met de Gigaset ION en de Yealink T5-productfamilie zijn zowel een nieuwe handset als nieuwe bureautelefoons beschikbaar.

Daarnaast heeft Swyx zijn eigen Hardware-as-a-Service-aanbod uitgebreid en biedt het nu alle klanten de mogelijkheid om eindapparaten flexibel te huren. Ongeacht of de klant Swyx gebruikt als onderdeel van het huur- of koopmodel, of het nu gaat om een on-site installatie of een cloudoplossing.

Voor de Managed Voice- en Managed Mobile-diensten heeft Voiceworks de HD Voice-standaard geïntroduceerd, waarmee partners hun klanten telefonieoplossingen uit de cloud met de hoogste spraakkwaliteit kunnen bieden. De HD Voice-standaard is automatisch en gratis beschikbaar voor alle klanten en partners.