Voiceworks lanceert cloud PBX-platform

Met de lancering van het cloudplatform Coligo Grid zegt Voiceworks de technologische basis te leggen voor toekomstgerichte white label-diensten. De oplossing biedt naadloze integratie van mobiele telefonie, telefonie via het vaste netwerk en UC-functionaliteiten op alle eindapparaten.

Coligo Grid is zeer schaalbaar, kan alle huidige UC-technologieën integreren en de ontwikkeling van nieuwe diensten versnellen. Partners van systeemhuizen, aldus Voiceworks, zouden sneller toegang krijgen tot productinnovaties. Zij zouden deze verder op de markt kunnen brengen met hun eigen klantenrelatie en voor hun eigen rekening. Ook de integratie van applicaties van derden, zoals CRM- en ERP-oplossingen, moet soepel verlopen.

Voiceworks biedt groothandelspartners en hun klanten een bijbehorende app-suite. Dit omvat de volgende Coligo-apps:

  • Coligo Desktop biedt gebruikers controle over alle gesprekken op alle apparaten, inclusief de geïntegreerde softphone. Contactinformatie uit het CRM-systeem zou automatisch worden geopend voor inkomende gesprekken. Gebruikers zouden altijd een overzicht hebben van de telefoonstatus en aanwezigheidsinformatie van hun collega’s en zouden chatberichten kunnen uitwisselen. Overschakelen van het eindapparaat – bijvoorbeeld van een vast netwerk naar een mobiele telefoon – is mogelijk tijdens het gesprek zonder het gesprek te onderbreken.
  • Met Coligo Reach kunnen gebruikers individueel hun beschikbaarheid definiëren en zelf bepalen voor wie ze bereikbaar willen zijn, op welk apparaat en onder welk telefoonnummer. Gebruikers konden schakelen tussen uitgaande nummers, contactpersonen indelen in groepen en voor elke groep een apart voicemail- en routeringsprofiel aanmaken. Een visuele mailbox zorgt voor overzicht.
  • Met Coligo Meetings kunnen videoconferenties binnen en buiten de organisatie worden beheerd. Vergaderingen moeten WebRTC-gebaseerd via de browser verlopen en deelname zonder extra software-installaties mogelijk maken voor interne en externe gasten. De moderator heeft ook een wachtkamerfunctie met actieve toegangscontrole. Volgens de fabrikant kunnen scherminhoud en documenten gemakkelijk worden gedeeld.