Colt lanceert cloud-telefonieoplossing voor Microsoft Teams

Met zijn cloud-gebaseerde telefonieoplossing Cloud Session Border Controller (SBC) biedt Colt Technology Services de mogelijkheid om Microsoft Teams te verbinden met het openbare telefoonnetwerk. Dit breidt Colt’s Intelligent Communications portfolio uit.

Colt Cloud SBC is ontworpen om het gebruik van vaste telefonie in Teams te versnellen en te vereenvoudigen zonder de noodzaak om hardware on-site of in een datacenter te hosten. Een ander voordeel voor bedrijven is de snelle implementatie, zei hij: binnen slechts een paar dagen zou Direct Routing for Teams klaar zijn voor gebruik door bedrijven.

Het nieuwe aanbod is tot stand gekomen in samenwerking met AudioCodes, een specialist in geavanceerde spraaktechnologie-oplossingen, en breidt het Intelligent Communications-portfolio van Colt uit dat in 2019 is gelanceerd. De combinatie van Microsoft 365 en Teams met het spraak- en datanetwerk van Colt is ontworpen om een veilige, betrouwbare en krachtige end-to-end service te bieden vanuit één enkele bron. De spraak- en netwerkoplossingen van Colt worden ondersteund door het Colt IQ Network, dat wereldwijd meer dan 29.000 gebouwen en 900 datacenters met elkaar verbindt.

Omdat de diensten gebundeld zijn in één enkele, volledig geïntegreerde unified communications (UCC)-oplossing, zegt de leverancier dat alle componenten die nodig zijn voor een soepele samenwerking in één contract zijn samengebracht. De implementatie in de cloud garandeert een grotere flexibiliteit voor zowel grote als kleinere bedrijven, aangezien de implementatie en ingebruikname naar verluidt minder dan een week in beslag nemen. Naast aanzienlijk kortere levertijden biedt de oplossing op gebruik gebaseerde prijzen, die met name kleine en middelgrote ondernemingen de ruimte moeten geven om hun digitale veranderingsprocessen te sturen.

Colt Cloud SBC is naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ook beschikbaar in tien andere Europese landen.