Frontrange License Manager met koppeling naar Microsoft SCCM 2007

Frontrange Solutions heeft versie 3.1.1 van License Manager geïntroduceerd. De oplossing, oorspronkelijk ontwikkeld door Centennial Software, maakt bedrijfsbrede reconciliatie van softwaregebruik met licentierechten mogelijk.

De belangrijkste nieuwe functie van de nu geïntroduceerde versie 3.1.1 van Frontrange License Manager is een dataverzamelmodule die software audit informatie uit Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM) 2007 rechtstreeks in License Manager importeert. Hierdoor kunnen bedrijven die hun systeemlandschap hebben geüpgraded naar SCCM, hun licentieaanspraken registreren en vergelijken met de reeds aanwezige softwaretools.

Frontrange License Manager maakt voor licentiebeheer gebruik van de online database Nexus, die volgens de fabrikant gegevens bevat over meer dan 1,25 miljoen softwaretoepassingen. Zo kent de License Manager automatisch upgrade- en downgraderechten toe of informeert hij de gebruiker over licentiebeperkingen voor land of taal.

Na de inventarisatie van softwaremiddelen kunnen bedrijven Frontrange License Manager gebruiken om licentierechten te verzamelen voor alle geïnstalleerde toepassingen. Dit semi-geautomatiseerde proces is ontworpen om menselijke fouten te verminderen bij het importeren van grote hoeveelheden gegevens, het uitvoeren van wizard-gebaseerde gegevensinvoer, en het afstemmen van gegevens met een gehoste bibliotheek voor software die onderhevig is aan licenties.

Frontrange License Manager kan ook worden gebruikt om gebieden te identificeren waar een bedrijf meer licenties heeft dan er in gebruik zijn. Dit helpt bij het identificeren van onnodige uitgaven en het heronderhandelen van aflopende licentie- en supportcontracten met leveranciers.

Frontrange License Manager is gebaseerd op een oplossing van Centennial Software, een softwareleverancier die in 2008 door Frontrange Solutions is overgenomen.