Lexware lanceert SaaS factuurportaal Lexlive

Lexware voegt de online oplossing Lexlive toe aan haar portfolio. Met het programma kunnen kleine bedrijven, zelfstandigen en freelancers facturen schrijven en offertes en creditnota’s maken.

Het in Freiburg gevestigde softwarehuis Lexware is een aanbieder van commerciële software in Duitsland. Met de software Lexlive, die via het gelijknamige onlineportaal wordt aangeboden, biedt het bedrijf een tool waarmee facturen gemakkelijk en op een juridisch veilige manier kunnen worden opgemaakt.

Het is niet nodig Lexlive op de pc te installeren. Het programma is eenvoudig toegankelijk via internet op www.lexlive.de. Na kosteloze registratie zijn de functies vervolgens in een portaal altijd en overal beschikbaar. Een gegevensbeveiligingsgarantie garandeert dat alle informatie veilig is.

Volgens de fabrikant kan de oplossing zonder enige gespecialiseerde bedrijfskennis worden bediend. De gebruikersinterface spreekt voor zich en een video-adviseur leidt de gebruiker door het programma.

Bij het schrijven van facturen kunnen bijvoorbeeld eigen bedrijfslogo’s en handtekeningen worden ingevoegd. Deze velden worden vervolgens automatisch overgebracht naar de sjablonen voor de offerte, factuur of creditnota, samen met de bedrijfsgegevens die tijdens de registratie zijn ingevoerd.

De software onthoudt ook adressen, klanten, artikelen en kent automatisch opeenvolgende klant- en factuurnummers toe. Een geïntegreerde herinneringsfunctie laat zien welke betalingen wanneer verschuldigd zijn of nog openstaan.

Lexlive is beschikbaar vanaf begin juni 2009. Tijdens de introductiefase tot eind 2009 is het gebruik van Lexlive gratis. Daarna rekent Lexware ongeveer vijf euro per maand voor de toepassing. De eerste twee maanden na registratie blijven echter gratis.