Steelseries lanceert partnerprogramma

Wat goed is voor gamers, is ook in trek bij andere doelgroepen. En om aan deze vraag te voldoen, slaat Steelseries nu nieuwe wegen in.

Tot nu toe heeft de Deense accessoire fabrikant Steelseries vooral naam gemaakt in gaming kringen. Of het nu gaat om headsets, muizen, toetsenborden of muismatten – de producten van Steelseries zijn gevormd door de behoeften van de gaming community. De fabrikant, die daar al gevestigd is, waagt zich nu op nieuw terrein en wil in samenwerking met Ingram Micro de Duitse gespecialiseerde handel voor zich winnen. “We lanceren nu ons partnerprogramma,” zegt Andrea Arnold, Marketing Manager bij Steelseries, in een interview met IT-BUSINESS.

Verschillende ondersteuning

Het bedrijf voorziet gespecialiseerde dealers van informatiemateriaal over alle nieuwe producten na registratie op het onlineportaal. Er zijn POS-materialen en demoproducten die tegen speciale voorwaarden beschikbaar worden gesteld. “Rechtstreeks contact met de detailhandel is ook belangrijk voor ons,” zegt Marco Chillon, Regional Sales Manager Central Europe. Daartoe is een e-mailadres beschikbaar. “Binnen 72 uur heeft de dealer een antwoord van ons”, belooft Arnold. “We gaan nu ook deze kant op omdat veel gespecialiseerde dealers belangstelling hebben voor onze producten, maar ze tot nu toe niet hebben kunnen verkrijgen”. Naast Ingram Micro distribueren ook de distributeur Caseking, die gespecialiseerd is in moddingproducten, en Rombus producten van Steelseries.

“De gespecialiseerde handel beschikt over de adviescompetentie die door steeds meer consumenten wordt gevraagd,” aldus Chillon. En: “De wederverkoper kan met onze accessoires nog steeds heel goede marges behalen. Bovendien bieden wij zeer goede kwaliteit. Dat zie je ook aan ons RMA-percentage, dat onder de twee procent ligt.”