Commvault lanceert verkoopprogramma voor VMware-resellers

De datamanagementspecialist Commvault lanceert een verkoopprogramma speciaal voor VMware-partners: In het kader van “Viral” combineert de fabrikant zijn eigen software met producten van VMware en van derde leveranciers.

Onder het label “Viral” lanceert Commvault een verkoopprogramma voor VMware-partners. De naam staat voor “Virtual Infrastructure Reference Architecture Leaders”. Het programma is bedoeld om het voor wederverkopers eenvoudiger te maken virtuele infrastructuren te bouwen waarin gegevens uitgebreid worden beschermd.

Met Viral werkt Commvault naar eigen zeggen nauw samen met toonaangevende leveranciers uit de sector. Het programma is gebaseerd op de beste praktijken inzake gegevensbescherming en biedt resellers verschillende referentiearchitecturen. Voor de eerste referentiearchitectuur combineert Commvault zijn eigen Simpana 9-software met virtualisatieproducten van VMware en opslaghardware van Dell.

Back-up, herstel en archivering

Als de implementatie van de producten tegen de referentiearchitectuur is voltooid, is de Simpana-software klaar met alle back-up-, herstel- en archiveringsfuncties in de virtuele omgeving.

Commvault vult het Viral-programma aan met een speciale Application Data Management Bundle voor VMware-omgevingen. Hierdoor kunnen functies als back-up, herstel, archivering en rapportage worden uitgevoerd. De softwarebundel, die met name gericht is op klanten in het middensegment van de markt, is ontworpen om de installatie, configuratie en implementatie van virtuele servers te vereenvoudigen en te versnellen.

Daarnaast biedt Commvault verschillende verkooptools zoals een ontwerpgids en op inkomsten gebaseerde stimulansen om de virtuele infrastructuurbusiness te stimuleren.