McAfee SaaS-oplossing beschermt het eindpunt

Veel bedrijven beschikken momenteel niet over de beveiligingsmiddelen en het budget om een complexe beveiligingsoplossing intern te beheren en te onderhouden. Software-as-a-service toepassingen zijn ontworpen om tijd en geld te besparen door online levering, real-time rapportering en off-site infrastructuur. McAfee biedt met zijn Total Protection Service nu een complete SaaS-oplossing voor endpoint protection.

Bedrijven hebben tegenwoordig te maken met krimpende budgetten. Tegelijkertijd neemt de druk toe om IT-investeringen zo snel mogelijk te laten renderen.

Volgens een recente prognose van Gartner zullen de IT-uitgaven dit jaar naar verwachting verder dalen, ondanks talrijke aanwijzingen voor toenemende veiligheidsrisico’s. Bedrijven hebben dus oplossingen nodig die de bedrijfskosten optimaliseren en tegelijkertijd een snel rendement op investering opleveren.

Daarnaast worden IT-afdelingen steeds slanker. Dit blijkt ook uit een recent onderzoek van CFO Magazine, waaruit bleek dat 34 procent van de CIO’s is begonnen met het inkrimpen van het personeelsbestand.

McAfee Total Protection Service brengt SaaS naar het eindpunt

Met de Total Protection Service biedt McAfee een SaaS-oplossing die inspeelt op lagere budgetten. “De klant hoeft niet langer te investeren in infrastructuur. De partner die het beveiligingsbeheer voor de klant overneemt, informeert hem over het betreffende beschermingsniveau,” legt Sal Viveros, Senior Director Worldwide Public Relations bij McAfee, uit. Gespecialiseerde dealers kunnen de oplossing integreren in de gebruikersinterface van hun bedrijfswebsite.

De SaaS-oplossing maakt gebruik van het wereldwijde netwerk van bedreigingsinformatie van de fabrikant. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van de cloudgebaseerde technologieën Artemis en Trusted Source, die het mogelijk maken om direct updates uit te voeren zodra er een nieuwe dreiging opduikt.

McAfee Total Protection Service omvat anti-virus en anti-spyware bescherming, een firewall, SiteAdvisor Web Security, evenals webfiltering en functies voor het scannen op kwetsbaarheden. Het integreert endpoint-, e-mail- en webbeveiliging. Toegang tot de Security Centre Management Console biedt beheerders meer flexibiliteit bij het maken van overzichten van hun beveiligingsomgeving. Aanpasbare dashboards helpen ook bij efficiënte rapportage.

Met Total Protection Service beheert McAfee de beveiligingsinfrastructuur volledig offsite. De oplossing vereenvoudigt de beveiliging van bedrijfsprocessen door geautomatiseerde updates en upgrades, en verlaagt de operationele kosten en het lopende onderhoud en ondersteuning door middel van offsite beheer.

Stijgende vraag naar SaaS

Volgens Viveros is McAfee al negen jaar op de markt met Security-as-a-Service technologieën. De groeiende belangstelling van klanten voor het gebruik van SaaS-oplossingen in de beveiligingssector wordt echter pas sinds kort erkend en meer en meer opgemerkt. “Security-as-a-Service maakt kosteneffectieve levering van beveiligingsmonitoring en -functionaliteit mogelijk, met snellere implementatiecycli”, aldus Arabella Hallawell, research vice-president bij Gartner, die de toegenomen vraag verklaart.

Industrieanalisten schatten de waarde van de wereldwijde security-as-a-service markt op ongeveer 643.000 dollar in 2007 en voorspellen dat deze zal groeien tot 3 miljoen dollar in 2012, een groei van 30 procent over de voorspelde periode. McAfee had zich met zijn SaaS-oplossingen vooral gericht op het segment “kleine en middelgrote ondernemingen”. Nu worden ook grotere bedrijven in de SaaS-strategie opgenomen.

McAfee’s cloud-aanpak

McAfee’s SaaS-portfolio biedt kwetsbaarheidsdetectie als een service naast endpoint-, web- en e-mailbescherming en is tegelijkertijd gekoppeld aan het wereldwijde dreigingsonderzoek van Artemis, Trusted Source en SiteAdvisor. McAfee’s onderzoekslab voegt nog een belangrijke verdedigingslaag toe tegen de nieuwste bedreigingen. Het gaat hierbij om interne webgebaseerde malware, zich ontwikkelende virussen, gerichte phishing-aanvallen en meer.

Er is een nauwkeurig en uitgebreid bedreigingsinformatiesysteem beschikbaar voor dit doel. Het werkt door gegevens van miljoenen sensoren te verzamelen, waaruit een realtime profiel van alle verdachte activiteiten en inhoud wordt gemaakt. Hierbij wordt gezocht naar afwijkingen van het verwachte gedrag. McAfee’s SaaS-oplossingen worden centraal beheerd via een cloud-gebaseerde beheerconsole waarmee klanten eenvoudig beleid kunnen instellen en rapportages kunnen maken.