De NC250 IP-camera van TP-Link kan zien en horen

De NC250 bewakingscamera van TP-Link verzendt beelden met een snelheid tot 300 Mbps via radio en is te bedienen met een tablet of smartphone.

TP-Link noemt het ook wel Doorman 2.0. We hebben het over de cloud-gebaseerde NC250 IP-camera. Voor een soepele overdracht van beelden naar de pc ondersteunt de camera naast LAN ook WLAN, dat de opgenomen beelden met een snelheid tot 300 Mbps verzendt via radio. De videocompressienorm H.264 zorgt voor ononderbroken HD-videostreaming in 720p-formaat.

Daarnaast zijn er infrarode LED’s voor nachtzicht (tot 5 meter) en een viervoudige digitale zoom. Bovendien kan het apparaat worden gebruikt als repeater om de WLAN-dekking uit te breiden.

Zien en horen

Met de geïntegreerde bewegings- en geluidsdetectie kan de IP-camera ongewenste bezoekers tegelijkertijd zien en horen. Als de sensoren alarm slaan, maakt het apparaat direct een snapshot, die vervolgens via e-mail of FTP-server naar de gebruiker wordt gestuurd.

App-controlled

Dankzij de “tpCamera” app van TP-Link is de camera overal toegankelijk via smartphone en tablet. Bovendien maakt de applicatie het mogelijk om opnames te delen via social media kanalen en om meerdere camera’s tegelijk te beheren. De app is gratis beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten.

Als alternatief kan ook via de website www.tplinkcloud.com een verbinding met de NC250 tot stand worden gebracht.

TP-Link toont de NC250 IP-camera op CeBIT 2015 in hal 14/15, stand H62 en zal naar verwachting vanaf het einde van het tweede kwartaal beschikbaar zijn.