Wat is link farming?

(1) Het proces van het uitwisselen van wederzijdse links met websites om de zoekmachineoptimalisatie te verbeteren. Het idee achter linkfarming is om het aantal sites te vergroten dat naar de uwe linkt, omdat zoekmachines zoals Google sites rangschikken op basis van onder andere de kwaliteit en kwantiteit van sites die naar de uwe linken. In theorie geldt dat hoe meer sites naar de uwe linken, hoe hoger uw positie in de resultaten van zoekmachines zal zijn, omdat hoe meer links wijzen op een hogere populariteit onder gebruikers van internet. Zoekmachines zoals Google beschouwen linkfarming echter als een vorm van spam en hebben procedures geïmplementeerd om sites die deelnemen aan linkfarming te verbannen, dus de term linkfarming heeft een negatieve bijklank gekregen op internet.

Zie ook hoe webzoekmachines werken in de Wist u dat. . . ? sectie van Kompoos.

Er zijn veel serviceproviders die beloven u te helpen uw linkpopulariteit te vergroten door u automatisch in te voeren in uitwisselingsprogramma’s voor links die zij beheren, waarbij uw pagina vaak wordt gelinkt aan websites die niets met uw inhoud te maken hebben. Maar gebruikers moeten zich bewust zijn van de gevolgen van deze actie, aangezien de grote zoekmachines sites die deelnemen aan linkfarming bestraffen, waardoor het beoogde effect wordt omgekeerd. Een link farm is een webpagina die niets meer is dan een pagina met links naar andere sites.

(2) In Unix-systemen is een linkfarm een ​​mappenboom met koppelingen naar bestanden in een hoofddirectory van bestanden.