Thuis netwerken met TP-Link

TP-Link biedt verschillende apparaten om het huis te netwerken. Daartoe behoren de gigabitrouter Archer C7, de WLAN-repeater TL-WA850RE en de powerline-extender TL-WPA4220.

Volgens het marktonderzoeksinstituut Trend Research zal in 2020 naar verwachting tien procent van alle nieuwe gebouwen een smart home zijn, en in het gunstigste geval zelfs 20 procent.

Een van de redenen voor de snelle opkomst van de netwerkwoning zijn de uiteenlopende technische mogelijkheden: Of het nu gaat om verlichting, jaloezieën of verwarming – alles kan in real time worden geprogrammeerd en geregeld via smartphones en tablets. Films, foto’s en muziekbestanden zijn ook op elk moment beschikbaar via mediabibliotheken. Volgens TP-Link is een voorwaarde om alle uiteenlopende mogelijkheden van een netwerkhuis te kunnen benutten een krachtig WLAN-netwerk in het hele huis.

TP-Link biedt hiervoor de volgende apparaten:

  • Met de AC1750 dual-band gigabit WLAN-router Archer C7 loopt data gelijktijdig via drie antennes met maximaal 1.300 megabit per seconde over vijf gigahertz en met 450 megabit per seconde over gigahertz. Volgens de fabrikant betekent dit dat meerdere HD-video’s parallel kunnen worden gestreamd of dat online games met meerdere spelers tegelijk kunnen worden gespeeld.
  • Wanneer signalen zwak zijn of het bereik te klein is, kunnen WLAN-repeaters uitkomst bieden. Met de TL-WA850RE, bijvoorbeeld, zou de WLAN ontvangst zelfs in de verste hoek van het huis of appartement goed moeten zijn. Het apparaat wordt gewoon in het stopcontact gestoken en met een druk op de knop wordt het bestaande WLAN-netwerk uitgebreid met een gegevenstransmissiesnelheid tot 300 megabit per seconde.
  • Powerline-adapters, bijvoorbeeld de “AV500-300 Mbit/s-WLAN-Powerline-Extender-Kit TL-WPA4226KIT”, zorgen ook voor een stabiele, naadloze transmissie en minder kabelwirwar. Volgens de fabrikant kunnen gebruikers zo hun internetverbinding in elke kamer brengen – en dat tot 500 megabit per seconde via bestaande elektriciteitsleidingen of tot 300 megabit per seconde via WLAN. De kit bevat de TL-WPA4220 en TL-PA4020P powerline adapters met geïntegreerde front socket. De TL-WPA4220 beschikt over de zogenaamde WiFi kloon functie: met een druk op de knop kopieert het apparaat automatisch de SSID en het wachtwoord van het WLAN. Hierdoor ontstaat een naadloos bruikbaar WLAN met volledige ontvangst voor smartphones, tablets en notebooks in het hele huis.