Getac maakt outdoor notebook 44 procent sneller

Getac, fabrikant van robuuste computers, breidt zijn portfolio uit met de S400 notebook. De laptop is bestand tegen trillingen, schokken en vallen volgens de militaire testnorm.

Getac maakt notebooks die geschikt zijn voor bouwplaatsen, maar de S400 is ook uitgerust voor alle andere buitenactiviteiten. Daarnaast zegt de fabrikant dat het de notebook met 44 procent heeft versneld ten opzichte van het vorige model.

Features

De laptop is uitgerust met een Intel Core van de derde generatie. Er is keuze uit twee processoren, namelijk de i5-3320M-vPro, die in Turbo Boost op 2,6 gigahertz klokt, en de i3-3120M, die op 2,5 gigahertz klokt.

Toegevoegd aan de uitrusting zijn vier gigabyte RAM, dat kan worden uitgebreid tot acht gigabyte, en een 500-gigabyte harde schijf.

De aansluitmogelijkheden omvatten USB 3.0, USB 2.0, VGA en LAN.

Het beeldscherm van de S400 is voorzien van Getac’s Quadraclear-technologie, dankzij welke het 14-inch scherm kan worden aangepast om de leesbaarheid te garanderen, zelfs in zeer heldere lichtomstandigheden. Bij de verwerking van gevoelige informatie kan het apparaat met speciale snelfunctietoetsen onmiddellijk in de slaap- of noodmodus worden gezet.

Verder is het apparaat voorzien van een resistief multi-touch scherm, dat ook met handschoenen kan worden bediend, en een optioneel verkrijgbaar dockingstation voor voertuigen.

Bluetooth 4.0 en WLAN zijn beschikbaar. WWAN (wide area network) en GPS zijn optioneel beschikbaar.

“Met de geïntegreerde RFID, contactloze smartcard- en vingerafdruklezer is de S400 momenteel een van de veiligste notebooks op de markt,” legt Peter Molyneux, Country Director Duitsland bij Getac uit.

De behuizing

De behuizing van de nieuwe S400 is gemaakt van Getac’s Kryptoshell-materiaal en is bestand tegen vallen van zo’n 92 centimeter in gebruik. Temperatuurbereiken van -20 tot 60 graden Celsius zijn volgens Getac geen probleem.

Daarnaast zorgen de IP5X-beschermingsgraad en MIL-STD-810G-certificering ervoor dat het apparaat zelfs in een stoffige omgeving probleemloos en efficiënt werkt. De semi-robuuste S400 is ook bestand tegen trillingen, schokken en vallen in overeenstemming met de militaire teststandaard.

Het toetsenbord is spatwaterdicht en wordt geleverd in een eiland-stijl ontwerp, d.w.z. met afzonderlijke, aparte toetsen om mogelijke schade te minimaliseren.

Getac biedt een garantie van drie jaar op de S400. Verlengde garantieperiodes en onderhouds- en servicepakketten worden ook aangeboden.