Lenovo Miix 320, de voordelige, krachtige hybride notebook

Met 4GB RAM en 128GB interne opslag is de Lenovo Miix 320 een zeer interessante 2-in-1 laptop die klaar is om Microsofts Surface uit te dagen

Lenovo is klaar om weer een nieuwe innovatie te lanceren. Na de onthulling van de Yoga A12, een Android tablet met een holografisch toetsenbord, staat het Chinese bedrijf naar verluidt op het punt om een nieuw apparaat te onthullen: de Miix 320. De Miix 320 is een hybride computer met interessante functies,

beginnend met de prijs, die volgens de lekken tot nu toe, zeker laag zal zijn in vergelijking met de technische specificaties van het apparaat. De lekken beweren dat de premium versie van de Lenovo Miix 320 zal beschikken over 4GB RAM en 128 gigabyte aan interne opslagruimte. Net als de Microsoft Surface kan de Miix 320 in luttele seconden van een computer in een tablet worden omgetoverd. Het toestel is uitgerust met een verwijderbaar toetsenbord. Wat de processor betreft, zal het Chinese apparaat worden uitgerust met de Intel Atom x5-Z8350.

Lenovo Miix 320 Features

Wat het scherm betreft, wordt de Miix 320 geleverd met een 10,1-inch IPS LCD-touchscreen. Het toestel van het Chinese bedrijf zal, zoals de meeste 2-in-1 toestellen, een 2 megapixel frontcamera en een 5 MP achtercamera bevatten. Niet echt de beste voor wie foto’s en video’s in hoge resolutie wil maken. Volgens de geruchten zal de basisversie van de Miix 320 draaien op 2 GB RAM en een opslagruimte hebben van 64 GB. Intern geheugen dat, in vergelijking met dat van andere hybride computers, niet klein is. Beide versies zullen echter de mogelijkheid hebben om de gigabytes uit te breiden via microSD.

Releasedatum en prijs

Naast 4G zal het toestel ook Wi-Fi en Bluetooth 4.2 ondersteunen. De Miix 320 is voorzien van een microHDMI-poort en een USB Type C-poort. Er zal ook een aansluiting zijn voor de 3,5mm audio jack. Zoals gezegd zal een van de sterke punten van Lenovo’s nieuwe toestel volgens de geruchten de prijs zijn. De basisversie zal naar verwachting beginnen bij 229 US dollar. Wanneer wordt het gepresenteerd? Het Chinese bedrijf zal waarschijnlijk kiezen voor het komende Mobile World Congress in Barcelona.