Waarom alle kinderen lovend zijn over Among Us

Het succes van Among Us vertoont geen teken van stoppen: het is nog steeds de favoriete online game-app voor kinderen, en veel gamers beginnen het leuk te vinden.

Het is een van de populairste videogames voor kinderen, en is zelfs bekroond met de titel Beste Mobiele Game 2020. Het online multiplayerspel, ontwikkeld door het Amerikaanse productiebedrijf Innersloth, werd in juni 2018 uitgebracht voor mobiele apparaten op iOS en Android, terwijl Windows-gebruikers tot november van hetzelfde jaar moesten wachten om Among Us te ervaren. Meer recentelijk is de titel in december 2020 uitgebracht voor Nintendo Switch; dit is echter niet voorbestemd om de enige spelcomputer te zijn, aangezien versies voor Xbox One en Xbox Series X|S naar verwachting in de loop van 2021 zullen arriveren, waardoor het potentiële aantal spelers dat dagelijks in aanraking komt met de puzzels die het spel populair hebben gemaakt, zal toenemen. Maar hoe speelt het en waar heeft het zijn populariteit aan te danken?

Among Us, hoe het spel werkt

De gameplay van Among Us is simpel, maar bijzonder interessant. De kern wordt gevormd door twee categorieën personages, astronauten en bedriegers. De taak van de astronauten is de bedriegers te ontmaskeren tijdens hun opdrachten op de kaart en hun sabotage te voorkomen, terwijl het hoofddoel van de bedriegers is de astronauten onopgemerkt en voordat alle opdrachten zijn voltooid, uit te schakelen.

Among Us, waarom het zo populair is

Eenvoudige, minimalistische maar aantrekkelijke graphics en de mogelijkheid om te spelen met andere gebruikers die verbonden zijn op alle platforms waarvoor de titel beschikbaar is gemaakt, hebben Among Us tot een fenomeen gemaakt dat het waard is om te analyseren. De populariteit op Twitch, een referentiepunt voor veel fans van over de hele wereld, heeft er vervolgens voor gezorgd dat sinds afgelopen zomer steeds meer gamers de dynamiek van het spel ontdekken.

Huidig gezien is het platform dat het meeste geld heeft opgeleverd voor Among Us de pc: de downloadprijs voor de computerversie is €3,99. De mobiele versies zijn gratis te downloaden, met betaalde pakketten die de integratie van nieuwe graphics en spelelementen mogelijk maken, zoals skins en schattige dieren die de personages op de kaarten volgen. Zoals je zou verwachten, is het succes van het spel echter niet geëvenaard door het succes van de monetisatie, aangezien de extra betaalde bundels niet essentieel zijn om van de titel te genieten.

Among Us, wat nu?

Na de sterke toename van het aantal gebruikers heeft Innersloth plannen aangekondigd voor een vervolg op Among Us, waarmee de hoeveelheid plezier voor gamers mogelijk wordt verdubbeld. Een maand later besloot het bedrijf echter een stap terug te zetten, waarbij de nieuwe versie uit de plannen werd geschrapt en werd gekozen voor een focus op updates van de oorspronkelijke kern voor de toekomst, waardoor een steeds meeslepender spelervaring wordt geboden.