Waarom Iliad een e-mail stuurt naar al zijn klanten

Iliad stuurt een e-mail naar alle abonnees om hen te herinneren aan de contractuele voorwaarden van hun abonnement. Hier is het voor

Veel Iliad-gebruikers hebben de afgelopen uren een e-mail van hun mobiele provider in hun inbox ontvangen, en anderen zullen die binnenkort ook ontvangen. Het is geen spam, het is geen phishing, het is een echte e-mail van Iliad.

Om precies te zijn, het is een mededeling waarin Iliad de details samenvat van het aanbod dat door de klant is geactiveerd. Het is geen doel op zich, maar een plicht: resolutie 252/16/CONS van de Autorità Garante del Mercato (AGCOM) schrijft onder meer voor dat elke exploitant elk van zijn klanten ten minste eenmaal per jaar herinnert aan het huidige aanbod. Iliad verstuurt daarom de details van het aanbod via e-mail en herinnert iedereen eraan dat het aanbod “eeuwig en voor echt duurt, zonder verborgen kosten” en hoopt dat de gebruiker altijd tevreden zal zijn. Er is echter niets veranderd aan de commerciële aanbiedingen van deze operator die momenteel actief zijn: het zijn er altijd drie, zelfs als er een verborgen is.

Wat staat er in de e-mail die Iliad verstuurt

“Hier is een kort bericht om u te herinneren aan de details van uw iliad-aanbieding. We hopen dat je er nog steeds blij mee bent. Dat is het begin van de e-mail die Iliad de laatste dagen naar zijn klanten heeft gestuurd, en die u waarschijnlijk ook hebt ontvangen. De tekst gaat verder met de kenmerken van het aanbod dat actief is op uw kaart, met details over de verschillende tellers (minuten, sms en data). Tot slot is er een link naar de Persoonlijke ruimte waar u de kenmerken van de actieve aanbieding kunt bekijken.

Iliad: de actieve aanbiedingen van vandaag

Er zijn op dit moment slechts drie Iliad-aanbiedingen waarop u zich kunt abonneren: Giga 50, Giga 40 en Voice. Giga 50 kost €7,99 per maand en biedt 50GB 4G/4G+ dataverkeer, 4GB dataroaming in Europa, onbeperkte belminuten en sms’jes en gratis bellen naar vaste nummers in zo’n 60 landen over de hele wereld (inclusief mobiele telefoons in de VS en Canada). Giga 40 is praktisch identiek aan Giga 50: het kost € 6,99 per maand en het dataverkeer is maximaal 40 GB, maar verder is alles hetzelfde. Voce, daarentegen, kost €4,99 en biedt onbeperkte minuten en sms’jes (zelfs bij roaming in Europa) en 40 MB 4G/4G+-verkeer. Voor alle aanbiedingen is een eenmalige betaling van € 9,99 nodig om de nieuwe sim te activeren.