Signal: hoe verdwijnende berichten gebruiken

De berichtenapp Signal biedt een functie die WhatsApp niet heeft: wat zijn verdwijnende berichten en hoe gebruik je ze

veronica-nicosia.jpeg?w=74&a=c&h=74

Veronica Nicosia wetenschapsjournalist

Afgestudeerd in astrofysica, wetenschapsjournalist en SEO-contentredacteur, schrijft ze over technologie voor online en gedrukte tijdschriften. In 2020 trad ze in dienst bij Libero Tecnologia

Na de aankondiging van de verandering in het privacybeleid van WhatsApp kiezen steeds meer gebruikers voor Signal als hun messaging app. Onder de interessante functies die deze app biedt is er een genaamd Pop-up Messages: de mogelijkheid om berichten te sturen met een zelfvernietigingstimer.

Dit is een effectieve functie voor het uitwisselen van nieuws met uw contacten en het proberen om uw privacy te behouden. Net als de zelfvernietigende berichten van Telegram, kun je met de intrekbare berichten van Signal een timer invoegen die onmiddellijk begint te lopen nadat de ontvanger de tekst heeft gelezen. Aan het einde van het aftellen, wordt het bericht verwijderd en blijft er geen spoor van achter in de chat. De gebruiker kan dus beslissen om de zelfvernietiging te activeren in een tijdspanne van 5 seconden tot 1 week, en kan dit naar wens wijzigen door het bericht vóór de tijd te wissen of de functie te deactiveren zodat ze niet worden gewist. Hier lees je hoe je de functie gebruikt op Android- en iOS-apparaten en in de desktopversie van de Signal-app.

Hoe gebruik je Signal’s Pop-upberichten op Android

De procedure voor het activeren van Pop-upberichten is afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt. Als je de Signal-app voor Android hebt gedownload, moet je de chat met je contactpersoon openen, op de drie puntjes in de rechterbovenhoek tikken en vervolgens Pop-upberichten selecteren in het pop-upvenster dat wordt geopend.

De gebruiker kan een timer instellen die varieert van 5 seconden tot een week en vervolgens op OK tikken. Er verschijnt dan een timerpictogram in de koptekst van de chat en er verschijnt een waarschuwing op het scherm die beide contactpersonen vertelt dat de functie actief is en hoeveel tijd ze hebben voordat het bericht zichzelf vernietigt.

Als u de tijd wilt wijzigen die is ingesteld voor de verdwijntimer, opent u Instellingen, gaat u naar Berichten verdwijnen en kiest u in de lijst met beschikbare intervallen een andere tijd. Wanneer u op OK tikt, verandert de conversatiewaarschuwing en wordt aan uw contactpersonen de nieuwe ingestelde tijd voor het verdwijnen van uw berichten aangekondigd. Je kunt ook Uit selecteren om de functie in de chat uit te schakelen.

Hoe gebruik je de pop-upberichten van Signal op iOS

De procedure voor het instellen van de pop-upberichten van Signal op iOS-apparaten is vergelijkbaar met die voor Android. Na het openen van de app en het scherm Chat-instellingen, tikt u op Pop-upberichten en activeert u de functie door de knop naar rechts te schuiven totdat deze blauw wordt. Met een schuifknop kunt u de timer instellen van 5 seconden tot 1 week en om te bevestigen, tikt u gewoon op het Terug-symbool in de linkerbovenhoek om terug te keren naar het gesprek. Er verschijnt een timericoontje in de chat, dat aangeeft hoe lang het duurt voor het bericht verdwijnt. De gebruiker kan vervolgens de verdwijntijd wijzigen of uitschakelen door hetzelfde pad te volgen als hierboven, maar een ander tijdsinterval of de optie Uit te kiezen.

Hoe gebruik je Pop-upberichten in Signal Desktop

Wanneer je de functie Pop-upberichten inschakelt in de Android- of iOS-app, blijft deze ook actief wanneer je de desktopversie van Signal gebruikt. De gebruiker kan op elk moment de verdwijntimer van de PC instellen door naar Conversation settings > Pop-up messages te gaan en de gewenste interval te kiezen. Opnieuw zal het timericoontje in de chat worden weergegeven en zal de zelfvernietigingstijd van het bericht na het lezen worden getoond, die kan worden gewijzigd of uitgeschakeld door terug te gaan naar de instellingen van de desktopversie van de berichten-app.