WhatsApp-meldingen geblokkeerd op iPhone, hoe op te lossen

Veel gebruikers klagen over een bug met betrekking tot WhatsApp-meldingen op iOS 11, hier is hoe je het kunt oplossen terwijl je wacht op een update

Met de nieuwe update van het mobiele besturingssysteem iOS 11 zijn gebruikers begonnen met het spotten van een bug met betrekking tot de WhatsApp-messaging-app. Het installeren van de nieuwe versie leidt er vaak toe dat de meldingen van de app standaard worden geblokkeerd en inkomende berichten niet aankomen.

De blokkade van inkomende meldingen treedt bijna altijd op nadat gebruikers de app sluiten vanuit het multitasking-scherm. Tijdens de blokkeringssessie toont de iPhone een waarschuwing die de gebruiker informeert dat als hij WhatsApp stopt, nieuwe inkomende meldingen mogelijk niet worden gemeld. In de praktijk zullen wij, om te weten te komen dat wij een bericht hebben ontvangen, de toepassing opnieuw moeten openen en een nieuwe sessie moeten beginnen. In de praktijk is het net alsof WhatsApp geen toestemming meer heeft om meldingen te tonen, zelfs wanneer het scherm is uitgeschakeld. Op dit moment hebben noch WhatsApp, noch Cupertino de bug geïdentificeerd als een intern probleem in hun systemen.

Hoe voorkom je notificatieblokkering

Apple is al bezig om een nieuwe update uit te brengen. Tot het probleem is opgelost, kunnen iPhone-gebruikers een paar kleine “trucs” gebruiken om de blokkering van meldingen op WhatsApp te omzeilen. De eenvoudigste en snelste manier om te voorkomen dat je geen nieuwe inkomende berichten ontvangt, is door WhatsApp nooit te sluiten vanuit het multitasking-scherm. Als we de iPhone gebruiken, hebben we vaak de neiging om alle open apps te sluiten, omdat ons is geleerd dat dit de levensduur van de batterij ten goede komt. Apple verzekert echter dat apps die werken als het scherm uit staat, een minimale impact hebben op de batterijduur dankzij nieuwe instellingen die in iOS 11 zijn geïntroduceerd. Dus in afwachting dat de bug wordt verholpen om niet geïsoleerd te zijn van gesprekken zullen we WhatsApp gewoon nooit afsluiten van multitasking. Als we onze iPhone graag georganiseerd houden en alles willen sluiten wat we niet gebruiken, kunnen we een andere techniek proberen. We nemen de smartphone en gaan naar de messaging app, waar we naar de Notifications sectie gaan en de “Reset notification settings” selecteren. Wees echter voorzichtig, in sommige gevallen werkt deze truc niet.

.