Slimme spiegel in de paskamer, winkelen wordt een modeshow

De Memory Mirror, ontworpen door Memomi, is een slimme spiegel die op een dag de paskamers van veel kledingwinkels zou kunnen betreden

Hoe staat het mij? Hoe vaak hebben we deze zin niet gehoord in een kledingwinkel? Veel. In de niet al te verre toekomst zou een heel speciale persoonlijke assistent ons kunnen helpen bij het kiezen van de perfecte outfit: de spiegel.

De technologie heeft haar intrede gedaan, of staat op het punt haar intrede te doen, in de paskamers met intelligente spiegels die niet alleen ons beeld weerspiegelen, maar ons ook adviseren over het kledingstuk dat we zouden willen kopen. Zij kunnen ons bijvoorbeeld laten zien hoe een jurk past zonder dat wij hem zelf dragen. Met een gebaar konden we de grootte of de kleur, of het model veranderen. Spiegels worden echte hi-tech apparaten, vooral dankzij kunstmatige intelligentie. Volgens de voorspellingen van vele deskundigen zullen over enkele jaren de paskamers van vele kledingwinkels virtuele kamers worden.

Memory Mirror

Naast deze magische spiegels zijn er nog enkele echt verrassende. Een daarvan is de Memory Mirror, een apparaat dat wordt geproduceerd door Memomi. Het is een digitale spiegel waarmee u van kleding en kleur kunt veranderen, accessoires kunt toevoegen en uzelf vanuit verschillende hoeken kunt bekijken, gewoon door gebaren te maken. De resultaten kunnen vervolgens via de smartphone met vrienden worden gedeeld. De Memomi spiegel kan ook worden gebruikt voor make-up. Met één klik kunt u zien hoe een bepaald type make-up op een gezicht zou kunnen staan. Het spiegelgeheugen is ook handig bij het kopen van een nieuwe zonnebril of bril.

Spiegels worden slimmer

Spiegels van de toekomst omvatten kunstmatige intelligentie en machinaal leren-technologieën, samen met vele andere sensoren, zoals RFID-taglezers, die het apparaat helpen om het gekozen kledingstuk van de gebruiker te identificeren. Wat als we niet weten hoe we de outfit die we willen kopen moeten matchen? Maak je geen zorgen, de technologie zal er voor zorgen. Dankzij enkele geavanceerde algoritmen verschijnt er een reeks combinaties op het display van de digitale spiegel.

Stress

Het gebruik van dergelijke apparaten heeft ook het voordeel dat het de winkelstress vermindert. Volgens studies passen veel mensen kleding maar één keer, en als de maat niet goed is, zien zij van de koop af. Dus over een paar jaar kunt u uw vrouwen en mannen thuislaten – de spiegel zorgt wel voor uw garderobe.