Apple Mirror: de intelligente spiegel die onze apps beheert

Ontworpen door een webdesigner, dankt het zijn naam aan zijn gelijkenis met het Apple besturingssysteem. U kunt er onder meer mee surfen op sociale netwerken en naar muziek luisteren

In de huizen van de toekomst zal elk element meer functies hebben. Bovenal zullen spiegels echte apparaten kunnen zijn die kunnen worden vervangen wanneer dat nodig is voor snelle acties, zonder dat de PC moet worden aangezet of de smartphone moet worden gepakt. En het is niet de toekomst, want de ‘Apple Mirror’ bestaat al.

Apple Mirror: de intelligente spiegel. Het wordt de Apple Mirror genoemd omdat de interface die van iOS 10 “nabootst”, maar in werkelijkheid was het een New Yorkse web- en grafisch ontwerper, Rafael Dymek, die deze intelligente spiegel ontwierp. Het is een volledig functionele spiegel met touchscreen die doet denken aan typische Apple-elementen. Van de icoontjes tot de locatie van het weer. De datum en de tijd staan rechtsboven, terwijl de weersomstandigheden voor die dag linksboven zijn ingesteld. Hij ziet eruit als een gewone spiegel, zozeer zelfs dat als je hem niet met je vinger aanraakt, je geen pictogrammen ziet. En na 45 seconden inactiviteit verdwijnt alle digitale informatie. 

Wat je kunt doen met Apple Mirror

(Opgenomen van YouTube)

Met Apple Mirror kunnen we al onze apps beheren. We kunnen ze met een vinger bewegen en ze starten met een tik. We kunnen het laatste nieuws lezen of de slimme spiegel verbinden met een speaker en naar onze favoriete muziek luisteren vanuit onze eigen apps. Het is ook mogelijk om een film of tv-serie op Netflix te bekijken. Hoewel in dit geval de kwaliteit minder wordt door de reflectie. En het oog kan op den duur vermoeid raken. En je kunt ook surfen op sociale netwerken of je e-mails checken. Het is een apparaat dat vele gebaren kan vereenvoudigen. Stel je voor dat je te laat bent en terwijl je je aankleedt boek je Uber om naar kantoor te gaan, rechtstreeks vanuit de spiegel. Maar u kunt ook veel eenvoudigere bewegingen maken, zoals het bedienen van uw thermostaat of slimme lampen. Het klinkt als de toekomst van slimme huizen, maar het is al het heden.

Sommige video’s in dit gedeelte zijn van het internet gehaald, en worden daarom geacht tot het publieke domein te behoren. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie ervan, kunt u eenvoudigweg vragen ze te verwijderen door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.