SDS-oplossing voor ruimtelijk gescheiden clusters met 4-weg spiegel

Lenovo voegt een oplossing op basis van de DX8200N powered by NexentaStor toe aan zijn aanbod van Software-Defined Software (SDS) van het StorSelect-programma. Het beschikt over een Metro ClusterHA-functie, waarmee het systeem niet alleen asynchrone replicatie mogelijk maakt, maar ook synchrone 4-weg spiegeling van gegevens en diensten.

De Lenovo DX8200N powered by NexentaStor maakt transparante, automatische failover mogelijk, zelfs voor externe datacenters, hosts en hypervisors. De maximale afstand voor synchrone 4-weg spiegeling is 50 kilometer. Er wordt gebruik gemaakt van een ruimtelijk gescheiden, hoogbeschikbaar paar computernodes in een clusterconfiguratie. De gebruikte opslagsoftware, Nexentastor van Nexenta, maakt een schaalbare voorziening van uniforme blok- en bestandsopslag mogelijk en ondersteunt inline compressie op het gehele systeem. Hybride of volledige flash-configuraties worden ondersteund als gegevensopslag. Nexenta Fusion wordt meegeleverd als beheer- en analyseplatform voor rapportage, bewaking en opslagorchestratie.

Krachtig hardwareplatform

De DX8200N-appliance maakt gebruik van twee Intel Xeon E5 2643 v4-processors per node, elk met zes cores en 20 MB cache. De CPU’s hebben toegang tot 256 GB RAM. Het chassis in 2-HU-formaat biedt plaats aan twaalf 3,5-inch en twee 2,5-inch HDD’s of SSD’s. De twee redundante 750-watt voedingen voldoen aan de 80-plus Titanium standaard met 92 procent efficiëntie en moeten, samen met het TruDDR4 RAM, zorgen voor een lager stroomverbruik. Voor netwerkinterfaces biedt de Lenovo DX8200N tot acht 10GbE en tot twaalf single-GbE poorten. Lenovo XClarity wordt gebruikt voor gecentraliseerd beheer van hardwarebronnen. De software maakt resourcebeheer mogelijk met automatische detectie, inventarisatie, real-time monitoring, configuratie, foutdetectie en alarmafhandeling.

Extra opslageenheden

Er kunnen maximaal acht extra opslageenheden aan een node-paar worden toegevoegd als JBOD. Tot de keuzemogelijkheden behoren de Lenovo D1212 2-HE DAS-eenheid met ruimte voor twaalf 3,5-inch SAS-schijven en de D1224 met 24 2,5-inch bays. Een andere optie is het rek met hoge dichtheid D3284. Tot 84 3,5-inch of 2,5-inch SAS-schijven kunnen hier op vijf hoogte-eenheden worden ondergebracht. Zowel SAS SSD’s als HDD’s worden ondersteund voor de schijven. Met NexentaStor kunnen zowel all-flash als hybride harde schijfconfiguraties met in totaal maximaal 672 gegevensdragers worden gebruikt.