Waar online winkelen met thuisbezorging

Online winkelen is mogelijk. Dankzij de verspreiding van e-commerce en het succes van platforms zoals Amazon, hebben ook supermarktketens besloten websites te lanceren waar je online boodschappen kunt doen met thuisbezorging. Van Carrefour tot Conad, via Esselunga, Todis, Coop en Pam, alle grote ketens hebben een website waar u levensmiddelen, wasmiddelen en alle andere soorten producten kunt kopen, vanuit uw luie stoel thuis.

De betaling geschiedt direct online of u kunt kiezen voor betaling bij aflevering en in sommige gevallen kunt u ook zelf het tijdstip bepalen. De verzending vindt gewoonlijk binnen enkele dagen plaats, maar in gecompliceerde situaties zoals die welke zich momenteel in Italië voordoen, kan de levering met enkele dagen worden vertraagd. Niets dramatisch, het belangrijkste is dat u een aanzienlijke bestelling plaatst, zodat u niet binnen een paar weken weer een nieuwe hoeft te plaatsen. Hier zijn de platforms voor online winkelen met thuisbezorging.

Hoe winkelen met Supermercato24

We beginnen met een dienst die eigenlijk door geen enkele keten wordt gerund, maar een van de eerste websites in Italië was die het potentieel van de sector begreep. Met Supermercato24 kunnen gebruikers producten kiezen uit de beste supermarkten in Italië: vanaf uw smartphone of computer winkelt u en binnen een paar dagen krijgt u uw bestelling thuisbezorgd.

De dienst bestrijkt vooral grote steden, terwijl het in gemeenten ingewikkelder is om een “Shopper” te vinden. Om na te gaan of uw stad door de dienst wordt gedekt, hoeft u alleen maar uw adres in te voeren op de homepage. Om de Italiaanse bevolking, die een moeilijke periode doormaakt, te helpen, is de levering voor 65-plussers tot 30 maart gratis. U dient de code UNAIUTOX65 te gebruiken bij een aankoop van minstens €40.

Hoe online winkelen bij Carrefour

Online winkelen bij Carrefour is snel en eenvoudig. Vanaf de homepage van de site kunt u direct doorklikken naar de productcategorieën (bijv. Hygiëneproducten, Vleeswaren en kazen, Vis, Vlees, Pantry), of naar “Shop online”. Zodra u alle producten hebt geselecteerd, kunt u direct tot betaling overgaan, waarbij u ook het adres en uw gegevens voor de thuisbezorging opgeeft.

In deze periode waarin de meeste Italianen thuis moeten blijven, is de thuisbezorging voor 65-plussers gratis. Door het grote aantal aanvragen lopen de leveringen enkele dagen vertraging op.

Hoe online winkelen bij Conad

“Altuoservizio” is de website van Conad voor online winkelen. Allereerst moet u uw woonadres invoeren en nagaan of u uw boodschappen thuis kunt laten bezorgen of in de winkel kunt afhalen (Altuoservizio is actief in de volgende provincies: Arezzo, Cagliari, Caserta, Catanzaro, Cosenza, Crotone, Firenze, Frosinone, Grosseto, La Spezia, Latina, Livorno, Lucca, Massa-Carrara, Napoli, Nuoro, Olbia-Tempio, Oristano, Palermo, Perugia, Pisa, Pistoia, Prato, Rieti, Roma, Salerno, Sassari, Siena, Sud Sardegna, Viterbo).

Online boodschappen doen is eenvoudig: u hoeft alleen maar de beschikbare producten te kiezen en alles wordt bij u thuis afgeleverd of kan direct in de winkel worden afgehaald. Vanwege de grote vraag kunnen leveringen iets later zijn.

Hoe online winkelen bij Esselunga

Esselunga thuis is de online winkel- en thuisbezorgservice van Esselunga. Deze supermarktketen is erg populair in het noorden van Italië en maakt het mogelijk om basisbenodigdheden en het hele assortiment in de supermarkten te kopen met een simpele klik of een aanraking op uw smartphone. Voordat u producten koopt, moet u echter de postcode van uw gemeente invoeren om te controleren of de dienst op u van toepassing is.

Esselunga heeft de bezorging ook gratis gemaakt voor 65-plussers, en er zijn berichten over een paar dagen wachten op de bezorging vanwege de grote vraag van gebruikers, vooral in Lombardije.

Hoe winkelen met Amazon Pantry

Amazon Pantry is de online boodschappendienst van Amazon. Er zijn duizenden producten verkrijgbaar, van wasmiddelen en voedingsmiddelen tot persoonlijke verzorgingsproducten en producten voor huisdieren. De dienst is alleen beschikbaar voor Amazon Prime-abonnees en de verzendkosten bedragen €4,99. De minimumaankoop is €15. Verzending is mogelijk in heel Italië.

Hoe online winkelen bij de Coop

Bij de Coop kunt u ook online winkelen met thuisbezorging. De werking is vergelijkbaar met die van de andere portaalsites: u kiest de producten en zodra u klaar bent met winkelen doet u de betaling en geeft u het verzendadres op. De te gebruiken site verschilt echter naar gelang van de regio van herkomst: in sommige gebieden van Emilia-Romagna, Veneto en Lazio wordt de dienst aangeboden door Easycoop, terwijl in sommige gebieden van Lombardije, Piëmont en Ligurië de dienst LaSpesaCheNonPesa actief is. Om de dekking te controleren, moet u naar de verschillende websites gaan.

Hoe online winkelen bij Todis

Todis at home is de online boodschappenservice met thuisbezorging van de supermarktketen. Het gebruik van de dienst is heel eenvoudig: ga naar de website, vul uw adres in en kijk of thuisbezorging mogelijk is. Als het resultaat positief is, kunt u de winkel van uw voorkeur kiezen, uw winkelwagentje vullen en beslissen of u het in de winkel ophaalt of thuis laat bezorgen.

Hoe online winkelen bij PAM

Om online te winkelen bij PAM zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van waar u woont. Voor de inwoners van Milaan is er Pam a Casa, de e-commerce dienst die in normale situaties bezorging op dezelfde dag garandeert. Gratis levering is mogelijk voor bestellingen van meer dan 50 euro. Mensen die in Turijn of Rome wonen, kunnen bij Pan Panorama bestellen via Amazon Prime Now. Voor andere delen van Italië is Supermercato 24 beschikbaar.

Hoe online te winkelen bij Crai

Crai heeft ook een online boodschappenservice. Gebruikers kunnen kiezen tussen thuisbezorging of afhaling in de winkel (voer uw thuisadres in om te controleren of u gedekt bent). U kunt ook beslissen over het tijdstip van levering. Als deze eerste stap is voltooid, is de volgende stap het kiezen van de producten en het betalen ervan.

Hoe winkelen met thuisbezorging

Voor veel oudere mensen is online winkelen ingewikkeld, daarom raden wij aan een ouderwetse methode te gebruiken: bellen. In deze ingewikkelde tijden bieden veel plaatselijke supermarkten gratis thuisbezorging aan: gewoon de winkel bellen, zeggen wat je nodig hebt, je telefoonnummer, naam en adres achterlaten en de boodschappen worden aan huis geleverd. Een goed alternatief voor online winkelen.