Netatmo introduceert slimme videodeurbel

De intelligente videodeurbel van Netatmo stuurt een belletje bij de voordeur via een videogesprek door naar de smartphone van de huiseigenaar. Met de geïntegreerde microfoon en luidspreker kunt u direct met de bezoeker communiceren – of niet.

De Netatmo deurbel is bedoeld ter vervanging van de huidige deurbel en is eenvoudig te installeren. De fabrikant legt de technische vereisten uit op zijn FAQ-pagina. Een versleutelde verbinding (IPsec, TLS) wordt gebruikt om in te loggen op het 2,4 GHz WLAN van het thuisnetwerk. De video wordt lokaal opgeslagen op de meegeleverde micro SD-kaart van 32 GB, in de cloud op de Dropbox-account van de klant of op zijn persoonlijke FTP-server. Op deze manier hoeft de gebruiker zich niet vast te leggen op een betaald abonnement zoals bij andere fabrikanten.

De camera van de deurbel levert beelden in full HD-resolutie. Plotselinge veranderingen in de helderheid moeten worden gecompenseerd met de HDR-functie. Infrarood nachtzicht is geïntegreerd, zodat ook ’s nachts kan worden gezien wie er voor de deur staat. Een dunne beschermlaag (HZO-technologie) moet de deurbel volledig weerbestendig maken tegen regen, sneeuw, vocht, stof en vuil. De technische gegevens vermelden echter alleen een temperatuurbereik van min 10 tot plus 40 graden Celsius.

De gratis app kan door iPhone-gebruikers worden gedownload via de App Store of door Android-gebruikers via Google Play. Het toestel vereist ten minste iOS 10 of Android 5.0. De fabrikant heeft nog geen prijs of specifieke releasedatum genoemd. U kunt alleen per e-mail op de hoogte worden gebracht zodra de videodeurbel beschikbaar is.