Xiaomi lanceert Redmi 9 in Italië: kenmerken en prijs

Redmi 9 is verkrijgbaar in Italië. De specificaties omvatten een 5.020 mAh batterij, ideaal voor instapmodellen. Hier zijn de specificaties en prijs

Xiaomi heeft zijn Redmi 9 ook in Italië officieel gepresenteerd. Het toestel is al verkrijgbaar tegen een zeer betaalbare prijs. Het is in feite een telefoon die is ontworpen voor het lagere segment, maar die wordt gekenmerkt door goede prestaties en vooral een uitstekende batterij. De Redmi 9 is al verkrijgbaar in Italië. Het is een goedkope telefoon, ontworpen voor de onderkant van de markt, maar met goede prestaties en een uitstekende batterij, waardoor het de beste keuze is als je op zoek bent naar je eerste smartphone voor kinderen. De constructie is bestand tegen krassen en stoten. De functies zijn zeer vergelijkbaar met die van andere budgetsmartphones die in 2020 worden gelanceerd. Natuurlijk moet je niet te veel verwachten: hij ondersteunt bijvoorbeeld geen 5G-connectiviteit, maar we hebben wel andere interessante functies zoals NFC-connectiviteit.

Xiaomi Redmi 9: officiële specs

Xiaomi Redmi 9 heeft een strak en minimaal design, met een 6,53-inch FHD+ (2340×1080 pixels) beeldscherm. De beeldverhouding van het scherm is 19,5:9 en de helderheid is 400 nits. Op de achterkant vinden we ook de vingerafdruksensor. De smartphone heeft ook een 3,5mm-aansluiting, een IR- en USB-C-poort, evenals een ruisonderdrukkend microfoonsysteem. Het gewicht is 198 g, terwijl de afmetingen 163,32×77,01×9,1 mm zijn. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren: grijs, groenblauw en lichtblauw.

Nog even over de interne specificaties. Allereerst zal het worden uitgerust met een MediaTek Helio G80 SoC met Mali-G52 MC2 GPU, dus zoals verondersteld zal het een CPU ontworpen voor het middensegment zijn. Het RAM-geheugen zal beschikbaar zijn met 3 of 4 GB, terwijl het interne geheugen 32 of 64 GB kan zijn en kan worden uitgebreid dankzij een microSD. Xiaomi kondigt aan dat de prestaties met 107% zijn verbeterd ten opzichte van de vorige generatie. Dat is 82% sneller dan de vorige generatie.

Als het om de camera gaat, is de Redmi 9 voorzien van een quad-cam. We hebben een 8 MP ultragroothoeklens, 13 MP groothoeklens, 2 MP dieptesensor en 5MP macrolens. De frontcamera, aan de andere kant, zal 8 MP zijn en stelt u in staat selfies te nemen door de palm van uw hand contactloos te bewegen. Tot slot, het echte hoogtepunt van de telefoon is de batterij, die een capaciteit van 5.020 mAh heeft, waardoor de batterij goed meegaat. Dit wordt aangevuld met 18 Watt snelladen. Extra functies zijn Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 en NFC.

Redmi 9 prijs: hoeveel kost hij?

De Redmi 9 is al verkrijgbaar vanaf een prijs van 149,9 euro (3+32GB) in alle Italiaanse winkels. Xiaomi heeft ook aangekondigd dat er de komende maanden nog twee andere toestellen uit de reeks zullen verschijnen: de Redmi 9 A komt eind juli, terwijl de Redmi 9 C in september in Italië verkrijgbaar zal zijn.