Redmi Note 11 komt naar Italië: hoe zien ze eruit en hoeveel gaan ze kosten

Volgens de laatste geruchten komt de Redmi Note 11 Pro naar Italië, waar hij nog eerder komt dan in andere regio’s

De Redmi Note 11-reeks is al iets minder dan een maand officieel, toen het door Xiaomi-geleide bedrijf ze in China aankondigde. Hun functies, met name die van de twee ‘Pro’-varianten, hebben ook Europese gebruikers over de streep getrokken, vooral de 120 watt oplaadkracht van de Redmi Note 11 Pro+.

De twee Redmi ‘Pro’s’ lijken allesbehalve mid-range, en dat is waarom ze velen hebben aangetrokken. Positief is dat volgens informant Mukul Sharma de Redmi Note 11 Pro en Note 11 Pro+ in het geheim door Xiaomi in Europa zijn getest, een duidelijke aanwijzing dat er iets in de richting van hun release in het Oude Continent gaat.

De Redmi Note 11 Pro en Note 11 Pro+ hebben identieke technische specificaties, met uitzondering van de enige twee dingen die ze van elkaar onderscheiden: de accucapaciteit en het oplaadvermogen. De Redmi Note 11 Pro+ heeft een batterij van 5.160 mAh met 67 watt snelladen, waarmee de smartphone in minder dan drie kwartier van 0-100% kan worden opgeladen, terwijl de batterijcapaciteit van de Redmi Note 11 Pro+ iets lager is met 4.500 mAh, maar met bijna twee keer zoveel oplaadvermogen: 120 watt voor een “0-100%” die in slechts een kwartiertje wordt afgelegd. Dit is echt ongeëvenaard vermogen voor de middenklasse, maar ook voor sommige high-end producten.

De twee Redmi Note 11 Pro’s hebben verder een aantal interessante specificaties: 6,67-inch Full HD+ AMOLED-scherm met 120 Hz, MediaTek Dimensity 920 5G octa core 2,5 GHz chip gemaakt op 6 nanometer en met een speciaal koelsysteem, 6 of 8 GB RAM samen met 128 of 256 GB opslagruimte, een 16 MP frontcamera en drie achtercamera’s, waarvan de 108 MP hoofdcamera wordt gemaakt door Samsung, een 8 MP ultra-groothoek camera en een 2 MP tele-macro sensor voor 2x zoom. Twee systeemspeakers met geluid van JBL zijn ook het vermelden waard.

De Redmi Note 11 is het instapmodel in de serie. Het heeft een 6,6-inch 90 Hz Full HD+-scherm, een MediaTek Dimensity 810 5G-chip, tot 8 GB RAM en tot 256 GB interne opslag, twee camera’s aan de achterzijde van 50 en 8 MP (breed en ultrabreed) terwijl de camera aan de voorzijde 16 MP is, stereogeluid en een 5.

Redmi Note 11 in Italië, hoeveel gaat hij kosten

De Redmi Note 11-serie komt binnenkort naar Italië, waarschijnlijk verweesd, zoals gezegd, door de instapvariant, de ‘standaard’ Redmi Note 11. Volgens geruchten zal het bedrijf alleen de twee ‘Pro’-modellen naar Europa brengen, tegen prijzen die iets hoger liggen dan die in China zijn aangekondigd vanwege hogere belastingen en de kosten die gemoeid zijn met het importeren van de apparaten zelf.

Als de Redmi Note 11 Pro in China begint bij het equivalent van €241 en de Note 11 Pro+ bij €268, dan zouden we in Europa en Italië kunnen kijken naar prijslijsten van tussen de €300 en €400.