Waar te kijken Formule 1 2019 live streaming

De lokalen waren anders: de tests in februari in Barcelona hadden een Ferrari in grote vorm en een Mercedes in grote moeilijkheden in het beheer van de banden laten zien. Helaas was het slechts een flits in de pan: vanaf de eerste race in Australië lieten de Zilverpijlen zien dat ze meer potentieel hadden dan de Roden en dat ze gemakkelijk het wereldkampioenschap Formule 1 zouden kunnen winnen. Nu we halverwege het seizoen zijn, kunnen we de eerste conclusies trekken: Mercedes lijkt onverslaanbaar. Er is een te groot voordeel ten opzichte van Ferrari en Red Bull, die in grote moeilijkheden leken te verkeren en geen wapens hadden om de macht van de Duitse fabrikant te pareren. Een volledig andere aanpak van de ontwikkeling van de auto lijkt niet het gewenste resultaat te hebben opgeleverd en Maranello vraagt zich af wat er mis is gegaan. De Silver Arrows maken beter gebruik van de banden, hebben geen aerodynamische problemen en zijn sneller door de bochten. Ferrari lijkt een betere motor te hebben, maar het is niet genoeg om een wereldkampioenschap te winnen.

De tv-rechten voor 2019 van de Formule 1 zijn gekocht door Sky, dat de 21 Grands Prix live zal uitzenden op zijn kanalen (SkySport Uno en SkySport F1). Voor degenen die geen abonnement op het satellietplatform hebben, is er de mogelijkheid om Formule 1 free to air te bekijken op TV8, een digitaal terrestrisch kanaal. TV8 zal de 21 grand prix uitzenden, maar slechts vier rechtstreeks (de overige zeventien worden uitgesteld uitgezonden). RAI is er ook in geslaagd de uitzending van één Grand Prix veilig te stellen. Net als vorig jaar zal de staatstelevisie de GP van Italië live uitzenden (8 september 2019). Hier lees je hoe je gratis livestreaming van de Formule 1 2019 kunt kijken.

Hoe kijk ik Formule 1 2019 op tv

Om Formule 1 2019 op tv te kijken heb je een abonnement op het sportpakket van Sky nodig. De satellietzender heeft de tv-rechten voor het wereldkampioenschap Formule 1 van 2019 verworven en zal als enige zender alle Grand Prix live uitzenden.

Sky heeft een deel van de rechten afgestaan aan TV8, een digitaal terrestrisch kanaal, dat de laatste vier Grands Prix (Mexicaanse GP, Amerikaanse GP, Braziliaanse GP en Abu Dhabi GP) live zal uitzenden. De overige 17 Grands Prix zullen uitgesteld te volgen zijn.

Finitief zal het mogelijk zijn om de Formule 1 van 2019 ook op RAI te volgen. De staatstelevisie heeft zich echter verzekerd van het bekijken van alleen de Grand Prix van Italië, die wordt verreden in de Tempel van de Formule (Monza), op 8 september 2019.

Formule 1 2019 schema

Australië GP (Melbourne) 17 maart, 7:10 uur . Exclusief voor Sky

Bahrain GP (Sakhir) 31 maart, 17:10 . Exclusief voor Sky

China GP (Shanghai) 14 april, 8:10 uur. Exclusief voor Sky

De GP van Azerbeidzjan (Bakoe) 28 april, 14:10 uur. Exclusief bij Sky

Spaanse Grand Prix (Montmelò) 12 mei, 15.10 uur. Exclusief bij Sky

GP van Monaco (Montecarlo) 26 mei, 15.10 uur. Exclusief voor Sky

Canadese GP (Montreal) 09 juni, 20:10. Exclusief voor Sky

Franse GP (Le Castellet) 23 juni, 15:10. Exclusief voor Sky

Oostenrijkse GP (Spielberg) 30 juni, 15:10. Exclusief bij Sky

England GP (Silverstone) 14 juli, 15.10 uur. Exclusief voor Sky

Duitse GP (Hockenheim) 28 juli, 15.10 uur. Exclusief voor Sky

GP van Hongarije (Boedapest) 04 augustus, 15:10. Exclusief voor Sky

Belgium GP (Spa) 01 september, 15:10. Exclusief voor Sky

Italiaanse GP (Monza) 08 september, 15:10. Uitzending door Sky en RAI

GP van Singapore (Marina Bay) 22 september, 14:10 uur. Exclusief voor Sky

Russische GP (Sochi) 29 september, 13.10 uur. Exclusief bij Sky

Japanse GP (Suzuka) 13 oktober, 19.10 uur. Exclusief voor Sky

Mexico GP (Mexico City) 27 oktober, 20:10. Uitgezonden door: Sky en Tv8 (gratis te ontvangen)

De GP van Amerika (Austin) op 03 november, 20.10 uur. Uitgezonden door: Sky en Tv8 (gratis te ontvangen)

De Grand Prix van Brazilië (Sao Paulo) 03 november, 18:10. Uitgezonden door: Sky en Tv8 (gratis te ontvangen)

Abu Dhabi GP (Yas Marina) 01 december, 14:10.

Abu Dhabi Grand Prix (Yas Marina) 01 december, 14:00. Uitzending: Sky en Tv8 (free to air)

Hoe kan ik de Grand Prix van Bahrein live volgen

Met een volledig rode eerste rij (Leclerc op poleposition, Vettel op de tweede) hopen de fans van Prancing Horse dat de Grand Prix van Bahrein een kans biedt om het magere resultaat van Australië goed te maken. Gezien de oefentijden en de simulaties tijdens de vrije trainingen op vrijdag- en zaterdagochtend, zijn alle voorwaarden aanwezig om getuige te zijn van een geweldige race. De GP van Bahrein 2019 maakt deel uit van het Sky exclusives-pakket en zal dus alleen te zien zijn voor abonnees van de Britse zender.

Om de Grand Prix van Bahrein 2019 live te kunnen streamen moet je SkyGo of Now TV hebben. In het eerste geval moet u de app voor smartphone of pc downloaden, uw Sky-accountgegevens invoeren en afstemmen op de Sky Formule 1-zenders. In het tweede geval moet u echter een profiel aanmaken, het sportpakket aanschaffen en vervolgens een van de Sky Formule 1-kanalen kiezen die de live Grand Prix van Bahrein 2019 uitzenden.

Hoe kijkt u Formule 1 2019 live streaming op SkyGo

Zoals vorig jaar al gebeurde, heeft Sky de exclusieve televisierechten van de Formule 1 verworven. De satellietzender zal alle 21 Grand Prix van het wereldkampioenschap 2019 live uitzenden met een volledig verslag dat op donderdag begint met interviews met de coureurs en op zondag eindigt met de race. Daarnaast zullen de correspondenten van Sky verslag doen van alles wat er in de paddock gebeurt.

Naast live-tv biedt Sky haar klanten ook livestreaming van de Formule 1 2019 op SkyGo, het online platform van de satelliettelevisie. Om SkyGo te kunnen gebruiken, moet u een Sky-abonnee zijn, een Sky-account hebben en een van de ondersteunde apparaten gebruiken (smartphone, tablet en computer). De SkyGo-app kan worden gedownload van de website van Sky of in de Google Play Store en App Store.

Om livestreaming van de Formule 1 2019 te bekijken, moet je SkyGo opstarten en op TV-kanalen drukken. Een lijst wordt geopend met alle kanalen die beschikbaar zijn in streaming en naar beneden scrollend vind je SkySport Uno (201) en SkySport F1 (207) de twee kanalen gewijd aan het 2019 Formule 1 Wereldkampioenschap. Op dat moment hoef je alleen nog maar een van de twee kanalen te selecteren, op de afspeelknop te drukken en over een paar seconden begint de livestreaming van de Formule 1 Grand Prix 2019.

Hoe kijk je gratis livestreaming van de Formule 1 2019 op TV8

Als je geen satelliet-tv-abonnement hebt, is TV8 het beste alternatief om Formule 1 free to air te kijken. De digitale aardse zender heeft van Sky de mogelijkheid gekregen om 17 uitgestelde Grand Prix en 4 Grand Prix live uit te zenden (de laatste vier van de Formule 1-kalender).

TV8 biedt gratis live streaming van de Formule 1 aan op haar website. U hoeft zich niet te abonneren op een dienst, start gewoon de website van TV8 en wacht een paar seconden tot de gratis streaming van het wereldkampioenschap Formule 1 2019 van start gaat.

Hoe kijkt u gratis naar de 2019 Formule 1 live streaming op RaiPlay

Rai zal alleen de Grand Prix van Italië uitzenden. Wie de Grand Prix Formule 1 van Italië niet op tv kan volgen, krijgt de kans om hem gratis live te volgen op RaiPlay, het onlineplatform van de staatstelevisie. Om RaiPlay te gebruiken hoeft u zich niet te registreren, maar u moet wel een van de ondersteunde apparaten gebruiken (smartphone, tablet en computer). De applicatie RaiPlay kan worden gedownload in de Google Play Store of de App Store.

Om Formule 1 2019 live streaming te bekijken moet je RaiPlay starten, klikken op Dirette Tv en vervolgens RaiUno selecteren, het kanaal dat is gewijd aan de Italiaanse GP. Binnen enkele seconden start de gratis live streaming en kun je de 2019 Monza GP bekijken.