Honor 50 arriveert in Italië: features en prijs

Honor mikt op het premiumsegment van de markt met een goed toestel uitgerust met Snapdragon 778 5G, snelladen en een geweldige camera, maar de prijs is niet voor iedereen

Midden juni onthuld voor de Chinese markt, is de nieuwe Honor 50 nu eindelijk op de wereldmarkt (inclusief Italië) gearriveerd. De smartphone, die de terugkeer van Honor in het topsegment markeert na het tumultueuze afscheid van Huawei, is niet uitgerust met een Chinese processor (Honor gebruikte eerder Huawei’s Kirin) maar met een veel geruststellender Qualcomm-chip.

Ook geruststellend omdat de toestellen van Honor, in tegenstelling tot die van Huawei, (althans vooralsnog) geen beperkingen kennen met betrekking tot 5G. Uit het Huawei-tijdperk erft de Honor 50 echter een sterke focus op de kwaliteit van zowel de camera’s voor en achter als het scherm. Het resultaat is een toestel dat als premium wil worden omschreven, in sommige kleuren zelfs glamoureus, en dat een prijs heeft die in overeenstemming is met de band: boven de 500 euro. Misschien wel te veel, gezien het System on Chip dat snel is, maar niet het snelste dat op dit moment beschikbaar is.

Honor 50: technische specificaties

Het model Honor 50 dat zojuist in Italië is gearriveerd, is identiek aan het model dat in China is gelanceerd en is gebaseerd op de Qualcomm Snapdragon 778G-chip: het is geen chip voor absolute toptoestellen, maar voor “bijna toptoestellen”. Dit is een nieuwe categorie waar we dit jaar aan hebben moeten wennen vanwege de bekende chipcrisis, die de productie van de best presterende processors heeft beperkt.

De Honor 50 heeft twee RAM- en opslagconfiguraties: 6/128 GB en 8/256 GB. Het 6,57-inch Full HD+ OLED-scherm is aan de randen gebogen, heeft een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz en een touch sampling rate van 300 Hz.

De camera aan de voorzijde is 32 MP, terwijl de camera’s aan de achterzijde vier in een dual ring design zijn. De hoofdcamera heeft 100 megapixels (f/1.9), de ultragroothoek 8 megapixels (f/2.2), en de macro- en scherptedieptecamera’s zijn beide 2 MP.

De batterij en het opladen zijn goed: 4.000 mAh en 66 Watt.

Honor 50: beschikbaarheid en prijs

De nieuwe Honor 50 is in Italië gearriveerd, maar kan pas vanaf 1 november worden gereserveerd op de officiële website van Honor. Vanaf 12 november is hij verkrijgbaar via de officiële website, Amazon en in de winkels van TIM, Vodafone en Wind 3.

De lanceringsprijs voor de versie met 6/128 GB bedraagt 529 euro. De 8/256 versie gaat tot 599 euro. Er zijn vier kleuren beschikbaar: Emerald Green, Midnight Black en de twee glitterkleuren Honor Code en Frost Crystal.