Redmi Note 10 Ultra 5G arriveert nu elke dag, samen met een verrassing

De Xiaomi-groep is van plan twee nieuwe Redmi Notes te lanceren: de eerste kijkt naar de toekomst, de tweede is een eerbetoon aan de 25 miljoen fans van de Note-serie.

Wijziging van plannen voor de Redmi Note 10 5G-serie, die naar verwachting op 26 mei officieel wordt gelanceerd. Volgens een recent lek zal het meest geavanceerde model in de line-up naar verwachting arriveren onder de naam Redmi Note 10 Ultra 5G – en niet langer Redmi Note 10 Pro+ 5G – en zal het beschikken over interessante top 2021 specs.

Drie nieuwe smartphones in totaal zullen deel uitmaken van Redmi Note 10 5G, de aankomende serie van het Chinese bedrijf: Redmi Note 105G, Redmi Note 10 Pro 5G en, natuurlijk, Redmi Note 10 Ultra 5G. De rode draad tussen de drie varianten is ongetwijfeld het type connectiviteit, namelijk 5G, althans tot we een meer diepgaande blik kunnen werpen op de kenmerken van het technologische compartiment van deze nieuwe exemplaren. In feite is tot nu toe de enige handvol informatie verstrekt door een screenshot, gelekt online, met een aantal van de functies die – indien bevestigd – zou gaan om de meer technische aspecten van de nieuwe top van het assortiment Redmi schetsen.

Redmi Note 10 Ultra 5G, technische specificaties

Volgens het lek zou de nieuwe top-of-the-line Redmi-variant kunnen beschikken over een 6,53-inch AMOLED-scherm en een Dimensity 1100-processor om de bewerkingen aan te sturen. Wat RAM en opslag betreft, zullen de Chinese toestellen in de fysieke en virtuele winkelschappen verschijnen in drie verschillende capaciteiten: 6GB/128GB, 8GB/128GB en 8GB/256GB.

Het toestel wordt gevoed door een grote 5000mAh batterij met ondersteuning voor 33W snelladen. De primaire sensor van de achterste cameramodule is ook significant: er wordt gezegd dat deze 100MP is, hoewel er nog geen details zijn onthuld over de andere lenzen die erbij zullen zitten. De Note 10 Ultra 5G is waarschijnlijk voorzien van een vingerafdruklezer aan de zijkant, een IR-poort en een lineaire motor.

De Note 10 Ultra 5G wordt geleverd in Phantom Blue, waarbij de styling van de achterkant doet denken aan een ander model: de Xiaomi Mi 11 5G Signature Edition.

Redmi Note 8, de comeback

Naast deze nieuwe Note 10 Ultra 5G is er nog een toestel dat staat te trappelen om zijn opwachting te maken. Dat zou de Redmi Note 8 zijn, 2019-editie van de smartphone die in 2014 het levenslicht zag en wereldwijd 25 miljoen stuks verkocht, klaar om in de loop van 2021 een comeback te maken met een volledig bijgewerkte versie.

Terwijl de fabrikant zich beperkte tot een bericht op Twitter om de mijlpaal te vieren, zonder echter aan te geven of het cijfer alleen door de Note 8 of door de hele serie werd bereikt, was het het Telegram-kanaal Xiaomi UI dat de eerste – onbevestigde – details over de technische specificaties van de smartphone lanceerde: een IPS LCD-scherm met 120Hz verversingssnelheid, MediaTek Helio G85-processor (dezelfde als die van de Note 9), 4000mAh-batterij en ondersteuning voor 22,5W opladen. De achtercamera zou ook veranderen, met een viervoudige module met een 48MP hoofdsensor, ultragroothoeklens, macro en scherptediepte.

Nog niets bekend over de prijs en timing, noch over het ontwerp van de Redmi Note 8 2021, die in ieder geval gebaseerd zou kunnen zijn op die van het verleden, een keuze die ook de productiekosten laag zou houden ten gunste van de consument.