Redmi Note 10 Pro 5G officieel: ultralage prijs

De gloednieuwe Redmi Note 10 Pro 5G breidt het gamma van de Chinese fabrikant uit: nu is er zelfs iets voor wie een bijna-topsmartphone wil voor een fractie van de prijs.

Het is moeilijk om te zeggen dat de Redmi Note 10-reeks niet iedereen probeert te behagen. Het is moeilijk om niet de juiste smartphone voor uw behoeften te vinden als je kijkt door een line-up van vier producten, en nu is er een vijfde die officieel is gemaakt in het land, de Redmi Note 10 Pro 5G.

De Redmi Note 10 Pro 5G is het vijfde lid van de Redmi Note 10-reeks van het Xiaomi-bedrijf: Redmi Note 10, Redmi Note 10S, Redmi Note 10 Pro en Redmi Note 10 5G. De onderlinge verschillen zijn soms miniem, maar één aspect in het bijzonder is onveranderlijk bij de modellen: de prijs-kwaliteitverhouding. Dat is waar Xiaomi en Redmi hun reputatie op hebben gebouwd, en hoewel Xiaomi’s marktpositionering in de loop der jaren iets is veranderd, is Redmi geboren met het doel om tech-liefhebbers te verwennen met goede, soms technisch spannende producten tegen normale, zeg maar eerlijke, prijzen.

Redmi Note 10 Pro 5G specs

Redmi Note 10 Pro 5G legt de lat in het assortiment hoger met een zeer aantrekkelijke technische spec. De nieuwe Android-smartphone van Redmi wordt aangedreven door een MediaTek Dimensity 1100 SoC die is gemaakt met behulp van een 6-nanometer fabricageproces. Het heeft een acht-core CPU met een maximale frequentie van 2,6 GHz en een Mali-G77 MC9 GPU, die krachtig zijn en daarom worden aangevuld door een met koper bekleed koelsysteem met dampkamers.

Op het gebied van geheugen biedt de Redmi Note 10 Pro 5G 6 of 8 GB LPDDR4X RAM en 128 of 256 GB UFS 3.1 interne opslag, maar mist microSD-uitbreidingsopties. Het scherm is een 6,6-inch IPS LCD-scherm met Full HD+ resolutie (2.400 x 1.080 pixels) en een vernieuwingsfrequentie die varieert tussen 24 en 120 Hz, afhankelijk van het type content dat wordt afgespeeld. Het wordt beschermd door een laag Corning Gorilla Glass Victus-glas, en dat is maar goed ook: Redmi had voor een eerdere oplossing kunnen kiezen, maar heeft in plaats daarvan gekozen voor de topper van Corning, dezelfde die door de top van de €1.000-reeks wordt gebruikt.

Het hete onderwerp camera’s wordt aangepakt door de Redmi Note 10 Pro 5G met drie sensoren: een 64-megapixel f/1.79 hoofdcamera, een 8-megapixel ultra-groothoekcamera en een 2-megapixel macrocamera voor onderwerpen die heel dicht bij de lens zijn. De camera aan de voorkant is 15 megapixels. Audio is stereo met Dolby Atmos, Hi-Res audio, JBL Audio. De vingerafdruklezer bevindt zich onder het display, er is een infraroodstraler en ook de (gedeeltelijke) vloeistofbestendigheid is gecertificeerd IP53.

De batterij is meer dan voldoende om aan de behoeften van velen te voldoen: de Redmi Note 10 Pro 5G vertrouwt op een batterij van 5.000 mAh met de mogelijkheid om deze snel op te laden tot 67 watt, wat garandeert dat de batterij in ongeveer 40 minuten weer voor 100% is opgeladen. Op het gebied van connectiviteit ontbreekt het hem aan niets dat je kunt verlangen van een moderne Android-smartphone: er is 5G SA/NSA, Dual 4G VoLTE, Wi-Fi ax, Bluetooth 5.2, GPS en GLONASS, USB-C en NFC.

Redmi Note 10 Pro 5G beschikbaarheid en prijs

Redmi Note 10 Pro 5G, die 163,3 × 75,9 × 8,9 mm meet en 193 gram weegt, komt op de markt in groen, blauw en wit. Hij start begin juni in China, waar de 6+128GB-variant tegen de huidige wisselkoersen net geen €200 kost, de 8+128GB-variant ongeveer €30 meer en de 8+256GB-variant iets meer dan €250. De beschikbaarheid in Italië is nog onbekend.