Wat is Google Glass?

Google’s projectprogramma voor het ontwikkelen van een lijn handsfree, op het hoofd gemonteerde intelligente apparaten die door gebruikers kunnen worden gedragen als draagbare computerbrillen. De eerste productrelease van Project Glass, Google Glass, was in 2013 beschikbaar voor bètatesters (alleen ingezetenen van de VS) om te kopen voor $ 1,500 plus belasting.

Interactieve glasfuncties

Google Glasses ziet eruit als een bril, maar de lens van de bril is een interactief, smartphone-achtig scherm, met ondersteuning voor spraakopdrachten in natuurlijke taal en Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit. Google Glass wordt aangedreven door het mobiele Android-besturingssysteem en compatibiliteit met zowel Android-aangedreven mobiele apparaten als Apple iOS-apparaten wordt verwacht.

Vroege versies en bètatests

Vroege versies van Google Glass waren brillen met titanium montuur (die paste bij uw recept of helemaal geen recept) om communicatie van uw smartphone of Google-accounts op het scherm weer te geven. Google Glass is ontworpen om telefoongesprekken te voeren, sms-berichten te verzenden en ook foto’s en video’s te maken en zoekresultaten te leveren. Het draagbare computerapparaat is ook afgestemd op spraakopdrachten. Als u bijvoorbeeld een foto wilt maken, zegt u simpelweg “neem een ​​foto” om vast te leggen wat u ziet.

App-ontwikkelaars ontwikkelen momenteel in samenwerking met Google software die in 2014 zal worden opgenomen in de consumentenversie van Google Glass. Google biedt ook het ‘The Glass Explorer Program’ aan voor mensen die vroeg willen meewerken en de toekomst van Glass willen helpen vormgeven. . Het programma staat open voor inwoners van de VS, ouder dan 18 jaar, en de bètatester moet de bril kopen.

Google Glass-kritiek

Vroege rapporten van testers suggereren dat gebruikers “nieuwsgierige blikken” kunnen verwachten van degenen om hen heen en er zijn verschillende incidenten van ruzies en verbale meningsverschillen gerapporteerd tussen de glasdrager en mensen om hen heen die niet wilden worden opgenomen in een openbare ruimte. Eén persoon in het bijzonder, Sarah Slocum, beweerde dat ze werd lastiggevallen en aangevallen omdat ze Glass droeg in een bar in Lower Haight (Bron: SF Gate). Sindsdien hebben een aantal bars en restaurants in San Francisco en andere steden een “no Glass” -beleid geïmplementeerd om te voorkomen dat klanten andere klanten opnemen.

Omdat de Glass-apparaten serieuze kritiek krijgen, was het antwoord van Google om deze lijst met 10 Google Glass-mythen om te proberen de zorgen weg te nemen:

Mythe 2: Glas staat altijd aan en neemt alles op: Net als bij je mobiele telefoon is het Glass-scherm standaard uitgeschakeld. Video-opname op Glass duurt 10 seconden. Mensen kunnen langer opnemen, maar Glass is niet ontworpen voor of zelfs niet in staat om altijd op te nemen (de batterij gaat niet langer dan 45 minuten mee voordat deze moet worden opgeladen). Dus de volgende keer dat u in de verleiding komt om een ​​verkenner te vragen of hij u opneemt, vraag uzelf dan af of u hetzelfde zou doen met uw telefoon. De kans is groot dat uw antwoorden hetzelfde zijn.