Google lanceert Cloud IoT, het platform om connected devices te beheren

Google heeft officieel zijn nieuwe platform genaamd Google Cloud IoT Core gelanceerd, ontworpen om bedrijven te helpen bij het beveiligen en beheren van IoT-oplossingen

Google heeft officieel zijn nieuwe platform genaamd Google Cloud IoT Core gelanceerd. De dienst was al gepresenteerd tijdens de I/O-conferentie in mei 2017 en is nu beschikbaar in zijn bètaversie. Het is een platform dat is opgezet om nieuwe oplossingen voor het internet van de dingen te helpen creëren.

Google Cloud IoT Core is een volledig beheerde dienst op Google Cloud Platform (GCP) die bedrijven helpt bij het beveiligen en beheren van hun IoT-oplossingen. Volgens Mountain View zal het platform ook miljoenen “Internet of Things”-apparaten controleren die zich op verschillende locaties bevinden. Door het gebruik van het Cloud IoT-systeem zal de dienst ook zorgen voor een efficiënte analyse van binnenkomende gegevens en bedrijven en kmo’s helpen bij het gebruik van IoT-objecten. Dit nieuwe platform kan ook worden geïntegreerd in verschillende andere gegevensanalysediensten van Mountain View, zoals: Google Cloud Pub/Sub, Google Cloud Dataflow, Google Cloud Bigtable, Google BigQuery en Google Cloud Machine Learning Engine.

Google Cloud IoT Core

Een van de nieuwe functies van deze Google-dienst is de mogelijkheid om iemands gegevens te certificeren dankzij de sleutel van de Certificate Authority (CA). Google Cloud IoT Core zal naast het gebruik van het MQTT-protocol ook http-verbindingen ondersteunen. Dit zal het gemakkelijker en sneller maken om gegevens op grote schaal in te voeren. Mountain View zei dat het platform API’s biedt voor zijn toepassingen om apparaateigenschappen op te halen en bij te werken en te bepalen, zelfs wanneer het apparaat niet verbonden is. De prijs van de dienst is gebaseerd op de hoeveelheid data die per maand wordt verbruikt. En als u minder dan 250MB gebruikt, is de dienst helemaal gratis.