Seehofer nodigt Facebook-fans uit voor chique discotheek P1 in München

Als ze allemaal komen, wordt het wel heel erg druk: de Beierse minister-president Horst Seehofer heeft zijn Facebook-fans (op dit moment bijna 7.000) uitgenodigd voor de chique discotheek P1 in München. De Piratenpartij is akkoord gegaan, de minister van Binnenlandse Zaken had onlangs nog gewaarschuwd tegen Facebook-feesten.

Seehofer over zijn Facebook-pagina, die na de feestuitnodiging al zo’n 2.000 nieuwe fans heeft gevonden: “Ik ben heel blij dat we op mijn Facebook-pagina direct met elkaar in contact staan en dat mijn fancommunity elke dag groeit. Nu zou ik zo veel mogelijk van jullie persoonlijk willen ontmoeten. Daarom nodig ik jullie allemaal uit voor een fanparty in de P1 in München op 8 mei. Tot dan, veel plezier!”

En het is heel eenvoudig: iedereen die op de “Vind ik leuk”-knop op Seehofers Facebook-pagina klikt, krijgt dinsdag gratis toegang tot de discotheek in München. Volgens de CSU is Seehofer de eerste toppoliticus in Duitsland die een Facebook-feestje organiseert.

“We zijn blij dat de CSU langzamerhand het belang van sociale netwerken inziet. In plaats van Facebook-party’s te willen verbieden als spul van de duivel, is het een zeer moedige stap om er zelf een te organiseren,” verklaarde Piratenstaat-leider Körner. Hij hoopte alleen dat de CSU de partij niet uit de hand zou laten lopen. “Zoiets zou van tijd tot tijd zijn gebeurd.”

En dit is precies waar de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann (CSU) en andere ministers van Binnenlandse Zaken van de deelstaten onlangs voor hadden gewaarschuwd.

Herrmann zei dat een onschuldige verjaardagsuitnodiging al snel kon veranderen in een “enorm veiligheidsprobleem” met onvoorzienbare gevolgen. Voor de uitnodiger zijn er soms “immense kosten” omdat het doel van dergelijke “feestgangers” vaak alleen maar rellen en vernielingen is.

“Als strafbare feiten worden onderzocht, kan de dader ook de kosten van het politieoptreden moeten betalen,” aldus Hermann.