GelJet printers voor het thuiskantoor

De printers voor het thuiskantoor moeten compact en energiebesparend zijn. Daarom blaast Ricoh zijn eigen GelJet-inkttechnologie nieuw leven in en lanceert het de SG 3210DNw A4-printer. Printer en verbruiksartikelen worden rechtstreeks op het kantoor aan huis geleverd.

In 2017 trok Ricoh zich terug uit de A4-inkjetprinterbusiness voor kantoorgebruik en richtte zich op laserapparaten. Nu blaast de fabrikant zijn in eigen huis ontwikkelde GelJet-technologie nieuw leven in met de SG 3210DNw A4-printer. De compacte duplexprinter verbruikt naar verluidt 90 procent minder stroom dan vergelijkbare laserprinters en is daarom bijzonder geschikt voor het thuiskantoor. Service en supplies worden rechtstreeks geleverd op het thuiskantooradres van de zakelijke klanten van Ricoh. Dit is mogelijk – zoals voor alle producten, vooral voor contractklanten – via het serviceportaal (na inloggen). De eindklanten van de dealers worden hierdoor echter niet bediend. Deze worden automatisch doorverwezen naar de gespecialiseerde handel. Ondersteuning wordt verleend door het servicenetwerk van de fabrikant.

De GelJet technologie

Ricoh gebruikt speciale inkten voor de GelJet technologie, die bijzonder snel zouden moeten drogen en daardoor licht en waterbestendig zijn. De vier patronen (zwart, geel, cyaan en magenta) worden vanaf de voorzijde geplaatst. De inkten worden op het papier aangebracht door middel van piĆ«zodruk. Een startset met zwarte gel voor 1.500 pagina’s en gekleurde inkt voor 1.000 pagina’s is inbegrepen bij de aankoop. De normale cartridges gaan 2.900 pagina’s (zwart) en 2.500 pagina’s (kleur) mee. De resterende gelcontainer moet na 27.000 afdrukken worden vervangen.

Volgens de fabrikant bedraagt de afdruksnelheid tot 29 pagina’s in de snelle afdrukmodus voor kleur en zwart-wit. De papiercassette heeft een capaciteit van 250 vel en kan worden uitgebreid met twee optionele cassettes voor elk nog eens 250 vel. Bovendien is er een bypass-eenheid die tot 100 vel met een hoger gramsgewicht kan bevatten. Voor het papiertransport onder de printkop gebruikt Ricoh geen rollen maar een elektrostatisch bandsysteem, dat het risico op papierstoringen tot een minimum moet beperken. Bovendien zijn de niet-afdrukbare marges op het papier slechts drie mm breed.

De SG 3210DNw heeft een LAN-poort, WLAN met Wifi Direct en ondersteunt afdrukken vanaf mobiele apparaten met Apple AirPrint, Mopria en de Ricoh Smart Device Connector.

De GeJet-printer van Ricoh is nu verkrijgbaar. De fabrikant geeft geen RRP aan.