All-in-one PC met gebogen beeldscherm en verwisselbare grafische kaart

Van een instapmodel met Pentium CPU en geïntegreerde grafische kaart tot een CAD-computer met Core i7 en Quadro grafische kaart: Aquado biedt de computers van de All-in-27 Curved serie met gebogen 27-inch beeldscherm in diverse configuraties.

Veel All-in-One PC’s maken gebruik van mobiele processoren en GPU’s. Hoewel de apparaten hierdoor zeer plat kunnen worden gebouwd, is een hardware-upgrade niet mogelijk en is ook het aantal mogelijke configuraties beperkt. Bovendien zijn krachtige grafische oplossingen zelden te vinden.

In de All-in-One pc’s van de All-in-27 Curved-serie maakt Aquado gebruik van Intel-desktopprocessors van de achtste generatie. Hier worden de T-modellen met een lagere basisklok en 35 Watt TDP gebruikt, die gemakkelijker te koelen zijn in de platte alles-in-één computer. Voor conventionele zakelijke toepassingen moet de nog steeds vrij compacte all-in-one PC genoegen nemen met 40 watt.

De keuze aan CPU’s varieert van de Intel Pentium G5400T met twee processorkernen tot de Core i7-8700T met zes kernen en 12 threads. Bovendien heeft het Thin Mini-ITX moederbord in de All-in-One PC’s een PCI Express x16 slot aan de zijkant voor een conventionele PCIe grafische kaart. Aquado biedt de 27C-i7-Pro met een Nvidia Geforce GTX 1650 en de 27C-i7-CAD met een Nvidia Quadro P2000. Een kabelbrug verbindt de monitoruitgang van de grafische kaart met de HDMI-ingang op het moederbord. In principe kan elke grafische kaart worden gebruikt waarvan het stroomverbruik niet meer dan 75 watt bedraagt. De twee modellen met discrete grafische kaarten worden gevoed door een externe 180-watt voeding, de varianten met Intel processor graphics door een 90-watt voeding.

Het hoofdgeheugen, dat kan worden opgewaardeerd tot 32 GB, ligt tussen de 4 GB en 16 GB, afhankelijk van de modelvariant. Voor massaopslag worden 2,5-inch SATA SSD’s met een capaciteit van 240 of 480 GB gebruikt. Het moederbord met Intel H310 chipset heeft een extra M.2 slot voor SATA of PCIe SSDs. Het is echter slechts verbonden via twee PCIe lanes.

Matig beeldscherm met 1800R-kromming

Het 27-inch diagonale beeldscherm biedt Full HD-resolutie. Hij is anti-reflecterend en gebogen met een straal van 1800R. De gebogen standaard kan worden gekanteld. De meeste interfaces, waaronder vier USB 3.0-poorten en een Gigabit Ethernet-poort, bevinden zich aan de onderzijde van het apparaat. Aan de linkerzijde bevindt zich een USB 2.0-poort en een audio-aansluiting. Draadloze netwerktoegang wordt geboden door de Intel Wireless AC Adapter 3165 in alle modellen. Een draadloze desktop van Logitech is ook inbegrepen in de leveringsomvang. De eenheden zijn per direct beschikbaar in de configurator bij Aquado. De fabrikant geeft geen aanbevolen detailhandelsprijzen op.