Software : Apple : Apple Numbers

Apple Numbers

Versie
4
Platform
Licentie Commercial

Software Review

Hoofdfuncties

  • Ondersteuning voor het Office Open XML.XLSX-formaat
  • iCloud-synchronisatie op alle apparaten met Numbers
  • Creativiteitstools voor het kiezen van lettertypen en stijl van spreadsheets
  • Meer dan 30 vooraf door Apple ontworpen sjablonen

Apple Numbers is een OS X-app die wordt gebruikt om gegevens in spreadsheets te organiseren, analyseren en visualiseren. Het is een van de drie productiviteitsapps van Apple, samen met Pages en Keynote, en is beschikbaar voor iOS en iCloud.

Numbers ondersteunt meer dan 250 functies en wordt geleverd met een verscheidenheid aan hulpmiddelen voor het organiseren en visualiseren van uw gegevens. U kunt vormen, media, tabellen en diagrammen invoegen, maar ook afbeeldingen bewerken. En hoewel de toepassing de eigen .NUMBERS -indeling gebruikt voor het opslaan van spreadsheets, ondersteunt de software ook het XML-formaat .XLSX van Office Open.

Met getallen kunt u spreadsheets maken net als Excel, maar hebt u de vrijheid om meer visueel aantrekkelijke lay-outs te creëren. U kunt lettertypen en stijlcelranden kiezen en stijlen aan tabellen toevoegen, vergroten of verkleinen en toepassen. Numbers komt ook met meer dan 30 vooraf gemaakte sjablonen waarmee je het werk dat is betrokken bij het ontwerpen van je eigen spreadsheetthema's kunt overslaan.

Numbers is een applicatie ontworpen voor OS X-gebruikers die op zoek zijn naar een alternatief voor Excel voor Mac. Het wordt geleverd met ondersteuning voor meer dan 250 functies en de vrijheid om de lay-out van uw spreadsheets te ontwerpen. De app slaagt er echter niet in dezelfde hoeveelheid stroom te leveren als zijn Microsoft-concurrent, wat bevredigende resultaten oplevert bij het werken met spreadsheets. Daarom, als u de kosten kunt betalen, blijf dan bij Excel.

Bijgewerkt: 27 april 2017

▶ Primaire bestandsextensie

.numbers – Numbers Spreadsheet File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt Apple Numbers 4

Ondersteunde bestandstypes
.OFX Open Financial Exchange File
.XLSX Microsoft Excel Open XML Spreadsheet
.IWA iWork Archive File
.NMBTEMPLATE Numbers Spreadsheet Template
.CWK ClarisWorks Document
.CSV Comma Separated Values File
.XLS Excel Spreadsheet
Extra gerelateerde bestandsindelingen