Software : FileMaker : FileMaker Pro

FileMaker Pro

Versie
17
Platforms
Licentie Commercial

Software Review

Hoofdfuncties

  • Ondersteunt populaire indelingen zoals Office Open XML .XLSX.
  • Exporteert gegevens naar veelgebruikte bestanden, zoals .PDF en .CSV
  • Biedt hulpmiddelen om uw databases aan te passen en hoe u ze weergeeft
  • biedt nuttige bronnen, zoals videozelfstudies en een trainingscentrum

FileMaker Pro Advanced is een gegevensbeheersysteem waarmee bedrijven taken kunnen uitvoeren zoals het bijhouden van voorraad, het organiseren van projecten en het beheren van contacten. Het wordt uitgevoerd op de Mac-, Windows- en iOS-platforms en in een webbrowser.

In FileMaker Pro Advanced maakt u uw database vanuit een vooraf gedefinieerde sjabloon, door uw gegevens uit een spreadsheet te importeren of door te creëren een nieuwe database vanuit het niets. Voorgedefinieerde sjablonen zijn gebaseerd op een verscheidenheid aan bedrijfsgerelateerde functies, zoals financiën (onkostenmeldingen), mensen & assets (contacten), projecten (event management), administratie (meetings) en resources (inventaris). U kunt uw database ook bouwen door gegevens te importeren uit spreadsheets die zijn gemaakt door andere toepassingen, zoals Microsoft Excel. De derde optie is om uw database helemaal opnieuw te bouwen. Deze optie vereist meer werk, maar u kunt uw database volledig aanpassen door uw eigen velden en lay-outs te definiëren.

Een database in FileMaker Pro Advanced is georganiseerd in tabellen waarin records worden opgeslagen die bestaan uit een verzameling velden. Velden omvatten de artikelnaam, het model, het serienummer, de locatie, opmerkingen, de aankoopdatum en de kosten. De toepassing geeft u controle over hoe u uw gegevens bekijkt, uw records doorzoekt en uw gegevensvelden in uw records sorteert. U kunt uw gegevens bekijken in verschillende diagramweergaven, zodat u uw gegevens gemakkelijker kunt vergelijken en contrasteren. U kunt ook aangepaste rapporten genereren die in PDF of Office Open XML .XLSX -formaat kunnen worden geëxporteerd. FileMaker Pro Advanced biedt ook een trainingscentrum, resourcecentrum, forum, videozelfstudies en demo's waar u naar kunt verwijzen voor hulp.

FileMaker Pro Advanced gebruikt een eigen indeling voor het opslaan van gegevens, maar biedt u ook de mogelijkheid om uw gegevens te exporteren naar verschillende bestanden, waaronder .PDF , .XLSX , .DBF , .HTML , .CSV en .XML . U kunt ook databases met teamleden delen via het web of iOS-apparaten met de FileMaker Go-app.

FileMaker Pro Advanced is een uitstekende keuze voor het organiseren van uw bedrijf. Hiermee kunt u uw database aanpassen aan de behoeften van uw bedrijf en compatibel zijn met andere toepassingen voor gegevensbeheer, zoals Microsoft Excel. Als u net met een bedrijf aan de slag gaat of uw bedrijfssoftware wilt wijzigen, probeert u FileMaker Pro Advanced.

Bijgewerkt: 14 december 2018

▶ Primaire bestandsextensie

.fmp12 – FileMaker Pro 12 Database

▶ Andere bestandsextensies gebruikt FileMaker Pro 17

Ondersteunde bestandstypes
.FP FileMaker Pro Spreadsheet
.MPR FileMaker Dictionary File
.FMPSL FileMaker Pro 12 Snapshot Link
.FPT FileMaker Pro Database Memo File
.DBF Database File
.FP4 FileMaker Pro 4 Database
.FM FileMaker Database
.XLSX Microsoft Excel Open XML Spreadsheet
.FMP FileMaker Pro Database
.FLB FileMaker Pro Label File
.FPSL FileMaker Pro Snapshot Link
.FP5 FileMaker Pro 5 Database
.USR FileMaker Pro Database File
.FP3 FileMaker Pro 3 Database
.FM5 FileMaker 5 Database
.HTML Hypertext Markup Language File
.PDF Portable Document Format File
.NET FileMaker Networking Module
.CSV Comma Separated Values File
.XSL XML Style Sheet
.TAB Tab Separated Data File
.UPR FileMaker User Dictionary
.FP7 FileMaker Pro 7+ Database
.XLS Excel Spreadsheet
Extra gerelateerde bestandsindelingen
.BLU FileMaker Pro Runtime Extension
.FMPLUGIN FileMaker Plug-in
.FTH FileMaker Theme File
.FMX FileMaker Plug-in
.XSLT XSL Transformation File