Hoofd : Bestandsextensies : .ods Het dossier

.ods Bestandsextensie

Bestandstype1 OpenDocument Spreadsheet

Ontwikkelaar Oracle
Categorie Spreadsheet-bestanden
Formaat Zip

Wat is ODS file?

Een ODS-bestand is een spreadsheet die is gemaakt met het Calc-programma dat is meegeleverd met de Apache OpenOffice-suite. Het slaat gegevens op in cellen die zijn georganiseerd in rijen en kolommen. ODS-bestanden worden geformatteerd met behulp van de OASIS OpenDocument XML-standaard.

Meer informatie

ODS-bestand geopend in Apache OpenOffice Calc 4.1.3

Calc is een van de verschillende programma's die beschikbaar zijn in de OpenOffice-suite en is vergelijkbaar met het Excel-programma beschikbaar in de Microsoft Office-suite. Het ODS-bestand is het hoofdbestand dat Calc gebruikt om spreadsheets op te slaan op dezelfde manier als Excel spreadsheets opslaat in het .XLSX -bestand. Hoewel Microsoft Office de meest populaire productiviteitssuite is, downloaden veel gebruikers de OpenOffice-suite als een gratis alternatief. Mogelijk ziet u het ODS-bestand op de werkplek, op school of thuis.

OpenDocument-spreadsheetbestanden kunnen worden geopend en bewerkt met elk OpenOffice-compatibel programma, waaronder: NeoOffice (Mac) en LibreOffice (Mac & Ramen). ODS-bestanden kunnen ook worden geopend in Microsoft Excel en opgeslagen als .XLS of XLSX-bestanden.

OPMERKING: Apache OpenOffice was voorheen bekend als OpenOffice.org.

Programma's die ODS bestanden openen
Windows
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
Microsoft Office
Microsoft Excel
Calligra Suite
Linux
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
Calligra Suite
Macintosh
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
LyxMac
Microsoft Office
Microsoft Excel for Mac
Calligra Suite

Bestandstype2 Outlook Express 5 Mailbox

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Misc-bestanden
Formaat N/A

.ODS optienummer2

Mailbox of "berichtenarchief" voor e-mailberichten die zijn gemaakt of opgeslagen in Outlook Express 5; vergelijkbaar met een .DBX -bestand dat wordt gebruikt door andere versies van Outlook Express.

Programma's die ODS bestanden openen
Windows
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook Express
Macintosh
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook Express

Over ODS bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .ods verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Outlook Express 5 Mailbox beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.