Huis > W > Wat Is Gewogen Gemiddelde?

Wat is gewogen gemiddelde?

Het gewogen gemiddelde is een gemiddelde van een reeks getallen met bijhorende reële positieve gewichten, de weegfactoren, waarvan de waarde het meest beïnvloed wordt door de getallen met het grootste gewicht.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je het gemiddelde berekenen in Excel?

Klik in een cel onder de kolom of rechts van de rij met getallen om te berekenen. Klik op de pijl naast AutoSom om naar het tabblad Home te gaan.

Dit in overweging nemend, hoe bereken je geometrisch gemiddelde?

Deel de som van de logaritmische waarden door het aantal getallen dat je bij elkaar hebt opgeteld. Als je de logs van de drie getallen bij elkaar hebt opgeteld, deel dan door drie. Dit in overweging nemend, waarom rekenkundig gemiddelde? De naam rekenkundig gemiddelde wordt gebruikt wanneer men het van andere verwante centrummaten wil onderscheiden, zoals de mediaan, de modus of het wortelgemiddelde.

Bovendien, wat is een rekenkundig verband?

Een rekenkundige relatie is een relatie tussen twee of meer getallen die kan worden uitgedrukt met rekenkundige bewerkingen. Bijvoorbeeld, de rekenkundige relaties tussen de getallen 1, 2 en 3 kunnen worden uitgedrukt door optellen en aftrekken: 1 + 2 = 3 en 3 - 2 = 1. Wat is het ongeveer teken? Het benaderteken wordt gebruikt om aan te geven dat een waarde niet exact is, maar dicht bij de werkelijke waarde ligt. Dit teken wordt vaak gebruikt in wiskundige vergelijkingen om aan te geven dat een waarde dicht bij een andere waarde ligt.

Gerelateerde artikelen

Wat is de gemiddelde hartslag?

Je hart klopt op een normale snelheid. Wat u doet, kan uw hartslag beïnvloeden. Wanneer u zich inspant, is de hartslag in rust hoger. De hartslag in rust ligt bij volwassenen tussen de 60 en 100 slagen per minuut.

Wat dit betreft, wat zegt het gemiddelde?

Een gemiddelde kan een handig uitgangspunt zijn om mee te rekenen. Als je een auto koopt, geeft het gemiddelde verbruik je een idee wat je aan benzine kwijt zult zijn. Maar het kan ook een vertekend beeld geven. Een aantal uitschieters naar boven of beneden kan een gemiddelde enorm beïnvloeden. Wat is de betekenis van het gemiddelde? bn. en bw., 1. het midden houdend tussen twee uitersten: iemand van gemiddelde grootte, niet lang en niet klein; 2.

Daarvan, hoe noteer je een bereik in excel?

Als u een naamloze celverwijzing of -bereik wilt selecteren, typt u de celverwijzing van de cel of het celbereik dat u wilt selecteren en drukt u vervolgens op Enter. Typ bijvoorbeeld B3 om die cel te selecteren of typ B1:B3 om een cellenbereik te selecteren. En nog een vraag, waar voer je je gegevens in excel? De data kan worden ingevoerd in een willekeurige cel in Excel.

Hoeveel voorwaarden kun je toevoegen in een als voorwaarden functie?

In een if-functie kunnen maximaal twee condities worden toegevoegd.

Door Perle

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt Magistat? :: Hoe bepaal je het gemiddelde?
Handige links