Huis > H > Hoe Zet Je Ondertiteling Uit Op Tv?

Hoe zet je ondertiteling uit op tv?

Aan- en uitzetten gesproken ondertiteling

Gesproken ondertiteling kun je aan- en uitzetten door met de afstandsbediening het menu van de tv-ontvanger te openen. Er zal in het configuratiemenu een optie 'taalinstellingen' aanwezig zijn, waar de gesproken ondertiteling aan- en uitgezet kan worden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe zet ik de gesproken ondertiteling uit?

U kunt gesproken ondertiteling in- en uitschakelen door met de afstandsbediening het menu van de TV-ontvanger te openen. Er is een optie om de gesproken ondertitels in en uit te schakelen in het configuratiemenu.

Hoe ondertiteling uitzetten Samsung tv?

Gesproken ondertiteling in Samsung tv met CI+ module uitzetten

  1. Druk op de menu (of home toets)
  2. Navigeer naar links richting de instellingen (tandwiel)
  3. Druk de instellingen niet in maar doe een stapje naar boven.
  4. Afhankelijk van het model ga je een aantal stappen naar rechts naar het kopje “ondertiteling”
Dienovereenkomstig, hoe zet je live ondertiteling uit? Instellingen voor Live ondertiteling wijzigen
  1. Open Instellingen. op je apparaat.
  2. Tik op Geluid. Live ondertiteling.
  3. Onder Instellingen kun je de volgende instellingen vinden of wijzigen: 'Live ondertiteling' aan- of uitzetten. Grof taalgebruik verbergen of weergeven.

Hoe zet ik ondertiteling uit bij Ziggo?

Ziggo is een Nederlandse televisieaanbieder die een breed scala aan zenders en diensten aanbiedt. Om de ondertiteling op uw Ziggo box uit te schakelen, gaat u naar het menu "Instellingen" en selecteert u de optie "Ondertitels". Hier kunt u de optie "Uit" selecteren om de ondertiteling uit te schakelen. Als je de ondertiteling weer wilt inschakelen, volg je dezelfde stappen en selecteer je de optie "Aan". Hoe zet je teletekst 888 uit? Om teletekst 888 uit te schakelen, moet u het menu van uw TV openen. Zodra u in het menu bent, zoekt u de optie voor "Teletekst" en zet u deze op "Uit". Als u de optie Teletekst in het menu niet kunt vinden, dient u de handleiding van uw TV te raadplegen.

Gerelateerde artikelen

Hoe ondertiteling op Chromecast?

Ga naar instellingen voor AppleTV.

Waarom wordt ondertiteling voorgelezen?

Met gesproken ondertiteling worden de ondertitels bij de televisieprogramma's omgezet naar een computerstem die de tekst voorleest. Blinden en slechtzienden hebben de behoefte om de ondertitels bij een programma te kunnen horen. Men kan zich ook afvragen: wat is npo1 gos? Gesproken ondertiteling. NPO 1, 2 en 3 zijn nu beschikbaar met Gesproken Ondertiteling (GOS). Dit komt van pas wanneer de ondertiteling bij televisieprogramma's niet goed leesbaar is en in een vreemde taal gesproken wordt, of wanneer kijkers slechtziend zijn.

Wat is spraakbesturing op een tv?

Met Spraakbediening kun je de tv met je stem bedienen en bijvoorbeeld van kanaal wisselen of het geluidsvolume aanpassen. Je kunt ook zoeken op inhoud, zoals basketbalwedstrijden. De tv kan op die manier ook programma's gaan aanbevelen. Hoe zet je ondertiteling uit op PC? U kunt de manier aanpassen waarop uw ondertiteling wordt weergegeven in Windows 10:

  1. Ga op een Windows 10-pc naar Instellingen.
  2. Tik of klik opEase van Access.
  3. Tik of klik op Ondertiteling.
  4. Pas aan hoe ondertiteling wordt weergegeven op uw schermen.

En nog een vraag, hoe werkt live ondertiteling?

De ondertiteling van live-uitzendingen werkt via spraakherkenning. Dat houdt in dat de ondertitelaar meeluistert met wat wordt gezegd, waarna hij die gesproken dialoog opnieuw inspreekt. Via een spraakherkenner wordt die ingesproken dialoog dan omgezet in tekst.

Door Terina

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt Teletekst 888? :: Hoe werkt teletekst?
Handige links