Huis > W > Wat Is Een Subnet Mask?

Wat is een subnet mask?

Een netwerkmasker, subnetmask of ook wel netmask is een binair getal dat wordt gebruikt om een scheiding, ofwel subnet aan te brengen in de IP-adressering. De IP-adressen binnen dit subnet vallen binnen hetzelfde broadcast-domain. Dit heeft tot gevolg dat een broadcast niet over het gehele internet wordt verzonden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een Clipping Mask?

De tip van de dag is hoe je een uitknipmasker maakt. Klik op de laag waar je een uitknipmasker op wilt maken en kies uit het menu.

Wat dit betreft, wat is mijn subnet?

Op Android

Ga naar Instellingen > Wifi en netwerk > Wifi; Tik op het netwerk waarmee je verbonden bent en tik vervolgens op Geavanceerd; Hier vind je het subnetmasker samen met andere details.
Vervolgens, hoe maak ik een subnet?
Hoe werken subnets?
  1. Neem als voorbeeld dat dit jouw netwerk is.
  2. Je kan dit netwerk opdelen in twee subnets.
  3. In dit geval gebruik je IPv4 – Class C.
  4. Na het maken van de subnet zal er subnet identifier bijkomen in het IP-adres.
  5. Tip: Gebruik een subnet-calculator.
  6. Waarom subnets?

Dit in overweging nemend, wat is het netwerk adres?

Het netwerkadres is het adres van het netwerk waarmee het apparaat is verbonden. Je kunt ook vragen wat is mijn ip-adres? Het antwoord op deze vraag is dat uw IP-adres een uniek nummer is dat uw computer identificeert op het internet. Het wordt aan uw computer toegewezen door uw ISP (Internet Service Provider).

Gerelateerde artikelen

Wat is de lengte van voorvoegsel van subnet?

De lengte van het adres achter het masker wordt vaak weergegeven met een /. Dit is na een normaal adres. Als je naar de notatie kijkt, zie je dat het adres het masker gebruikt van de 24 enen gevolgd door 8 nullen.

En nog een vraag, wat is de gateway van mijn router?

Zoek naar "cmd" en selecteer Command Prompt. In de Command Prompt typt u ipconfig Druk op Enter. Uw standaard gateway verschijnt naast Default Gateway.
Wat betekent de 24 bij het invulveld subnetmasker?
Als we, in plaats van het opgeven van het subnetmasker, gebruikmaken van de CIDR-notatie wordt het: 17.76.99.0/24, waarbij de 24 in deze notatie erop duidt dat de eerste 24 bits het netwerk-ID vormen en de overblijvende 8 bits het host-ID.

Wat is mijn subnetmasker Ziggo?

Met de subnetmask wordt bepaald of IP nummers wel of niet in hetzelfde netwerk zitten. Als een apparaat een IP nummer heeft van 192.168.178.11 en de subnetmask is /24 ( = 255.255.255.0 ), dan betekent dat, dat het apparaat kan communiceren met alle apparaten op netwerk/IP-range 192.168.178.
Dienovereenkomstig, waar vind ik de dns server? De DNS-server wordt meestal geconfigureerd door uw ISP of netwerkbeheerder. Als u niet zeker bent van het DNS-serveradres, kunt u een openbare DNS-server gebruiken, zoals Google DNS (8.8.8.8) of OpenDNS (208.67.222.222).

En nog een vraag, hoe worden ip-adressen ingedeeld?

IP-adressen worden ingedeeld volgens hun bitposities. Bijvoorbeeld, een klasse A IP-adres heeft de eerste bit ingesteld op 0, een klasse B adres heeft de eerste twee bits ingesteld op 1, enzovoort.

Door Zimmermann Windler

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak ik een IP-adres? :: Hoe werkt een flitser fotografie?
Handige links