Huis > W > Wat Is De Rij En Wat Is De Kolom?

Wat is de rij en wat is de kolom?

Een tabel bestaat uit rijen en kolommen. Bij een rij gaat het om de horizontale hokjes van links naar rechts. Bij een kolom gaat het om de verticale hokjes van boven naar beneden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe eerste rij en kolom blokkeren Excel?

Indien u meerdere rijen en kolommen wilt blokkeren, kiest u de cel waarboven u de rijen wilt blokkeren en de cel links waarvan u de kolommen wilt blokkeren. Als u de eerste twee rijen en de eerste twee kolommen wilt blokkeren, moet u de cursor in C3 plaatsen. Klik op Beeld, Blokkeren en vervolgens op Titels blokkeren.

Welke optie hoef je niet handmatig uit te voeren Excel?

Klik op het tabblad Bestand op Opties. en klik vervolgens op Excel opties. Klik opGeavanceerd en schakel onder Bewerkingsoptieshet selectievakje Automatisch een decimaalteken invoegen in. Daarvan, hoe beveiliging excel opheffen zonder wachtwoord? Als je het wachtwoord bent vergeten van een werkblad in Excel, kun je die op twee manieren opheffen (afhankelijk van de Excel versie) zonder dat je je wachtwoord nodig hebt. Via een macro (VBA) of via een trucje waarbij je je Excel bestand tijdelijk omzet een een . zip bestand.

Hoe haal je dubbele namen uit Excel?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u dubbele namen uit Excel kunt verwijderen. Eén manier is om de functie "Duplicaten verwijderen" te gebruiken. Hiervoor selecteert u de kolom met gegevens die de dubbele namen bevat, klikt u op het tabblad "Gegevens" en vervolgens op "Duplicaten verwijderen". Een andere manier om duplicaten te verwijderen is het gebruik van een formule. U kunt bijvoorbeeld de functie "COUNTIF" gebruiken om te tellen hoe vaak een naam in een kolom voorkomt. Als de naam meer dan eens voorkomt, kunt u die rij verwijderen. Mensen vragen ook: hoe kan je cellen samenvoegen? Om cellen samen te voegen in Microsoft Excel, selecteert u eerst de cellen die u wilt samenvoegen. Klik vervolgens op de knop "Samenvoegen & centreren" in de sectie "Uitlijning" van het tabblad "Home". Hierdoor worden de geselecteerde cellen samengevoegd tot één cel.

Je kunt ook vragen hoe noem je het combineren van meerdere cellen in een cel?

Samenvoegen

  1. Selecteer de cellen die u wilt samenvoegen. Doe dit door te klikken op de eerste cel, in ons voorbeeld is dat cel E3.
  2. Zorg dat in het Lint het tabblad 'Start' is geselecteerd door erop te klikken.
  3. Klik in de groep 'Uitlijning' op Samenvoegen en centreren. Het kan zijn dat u alleen het pictogram ziet.
Hoe kun je twee rijen samenvoegen? Voeg rijen met gegevens samen in één rij met formule 1
  1. Voer in de lege cel A9 de formule in =A1&A2&A3&A4&A5 or = A1 & "" & A2 & "" & A3 & "" & A4 & "" & A5.
  2. Druk vervolgens op Enter -toets en selecteer de cel A9, sleep de vulgreep over het celbereik waarop u deze formule wilt toepassen.

Dit in overweging nemend, hoe krijg je tekst onder elkaar in excel?

Selecteer in een werkblad de cellen die u wilt opmaken. Klik op het tabblad Start in de groep Uitlijning op Terugloop. (In Excel voor het bureaublad kunt u ook de cel selecteren en vervolgens op Alt+ H + Wdrukken.) Dus, hoe voornaam en achternaam samenvoegen excel? De volgende stappen moeten worden uitgevoerd om de voornaam en achternaam in Excel samen te voegen:
1. Selecteer de kolom die de voornamen bevat.
2. Klik op de knop 'Data' in de bovenste menubalk en selecteer 'Tekst naar kolommen'.
3. In het pop-upvenster dat verschijnt, selecteer 'Aangepaste scheidingsteken' en voer het scheidingsteken in dat tussen de voornaam en achternaam staat (bijvoorbeeld een spatie of een komma).
4. Klik op 'Volgende' en 'OK'.
5. Selecteer de kolom met de achternamen en herhaal stap 2.
6. Selecteer de kolom met de geconverteerde voornamen en sleep deze naar de kolom met de achternamen.
7. Klik met de rechtermuisknop op de kolomkop en selecteer 'Kolom samenvoegen'.
8. Klik op 'OK'.

Daarvan, hoe moet je groeperen in excel?

Om te groeperen in Excel, selecteert u de cel met de waarde waarmee u wilt beginnen groeperen. Vervolgens klikt u op Data > Groepeer. In het dialoogvenster Groepeer selecteert u de kolom met de waarden die u wilt groeperen. Klik op de knop Groepeer.

Door Desberg Dharmendr

Vergelijkbare artikelen

Hoe beveilig ik een Excel bestand tegen bewerken? :: Hoe haal ik de beveiliging van een Word document af?
Handige links