Huis > W > Waar Staat Transponeren In Excel?

Waar staat transponeren in Excel?

ExcelTransponeren

Tabel met gegevens transponeren

  1. Kies voor Tab Start >> Groep Klembord >> Keuzemenu onder plakken.
  2. Kies voor >> Transponeren.
  3. De gegevens worden nu netjes horizontaal getoond.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Bovendien, hoe zet je gegevens in excel?

U kunt een tabel maken en opmaken om gegevens visueel te groeperen en analyseren.

  1. Selecteer een cel in de gegevens.
  2. Selecteer Start > Opmaken als tabel.
  3. Kies een stijl voor de tabel.
  4. Stel in het dialoogvenster Opmaken als tabel het bereik met cellen in.
  5. Markeer als de tabel kopteksten bevat.
  6. Selecteer OK.
Hoe werkt transponeren? Bij transponeren zet je een muziekstuk in een andere toonsoort. Je speelt de muziek daardoor hoger of lager dan de componist het bedoeld had. In principe kun je zelfs een muziekstuk transponeren door je gitaar hoger of lager te stemmen. Wanneer je op je gitaar speelt met een capo transponeer je ook.

En nog een vraag, hoe voeg je rijen of kolommen toe in een bestaand werkboek?

Er zijn een paar manieren om rijen of kolommen toe te voegen in een bestaande werkmap. Eén manier is om met de rechtermuisknop op de rij- of kolomkop te klikken en "Invoegen" te selecteren. Een andere manier is om op de tab "Invoegen" in het lint te klikken en vervolgens op "Bladrijen invoegen" of "Bladkolommen invoegen". Dienovereenkomstig, hoe overbodige rijen en kolommen verwijderen? Er zijn een paar manieren om overbodige rijen en kolommen te verwijderen:
1. Als de gegevens in tabelvorm zijn, kunt u een eenvoudig filter gebruiken om dubbele rijen of kolommen te verwijderen. Om dubbele rijen te verwijderen, klikt u op het tabblad Gegevens en vervolgens op de knop Filter. Hierdoor worden vervolgkeuzemenu's ingevoegd in elke kolomkop. Klik op het vervolgkeuzemenu in de kolomkop die u wilt gebruiken om de gegevens te filteren en selecteer vervolgens "Unieke waarden". Om dubbele kolommen te verwijderen, klikt u op het tabblad Gegevens en vervolgens op de knop Sorteren en filteren. Hierdoor wordt in elke rijkop een vervolgkeuzemenu ingevoegd. Klik op het vervolgkeuzemenu in de rij die u wilt gebruiken om de gegevens te filteren en selecteer vervolgens "Unieke waarden".
2. U kunt ook de functie Duplicaten verwijderen in Excel gebruiken om overbodige rijen of kolommen te verwijderen. Om dubbele rijen te verwijderen, klikt u op het tabblad Gegevens en vervolgens op de knop Duplicaten verwijderen. In het dialoogvenster Duplicaten verwijderen selecteert u de kolom of kolommen die u wilt gebruiken om te bepalen welke rijen dubbel zijn en klikt u vervolgens op OK. Om dubbele kolommen te verwijderen, klikt u op het tabblad Gegevens en vervolgens op de knop Sorteren en filteren. In het dialoogvenster Sorteren en filteren selecteert u de kolom of kolommen die u wilt gebruiken om te bepalen welke kolommen dubbel zijn en klikt u op OK.
3. Als de gegevens niet in tabelvorm zijn, kunt u de functie Ga naar in Excel gebruiken om overbodige rijen of kolommen te vinden en te verwijderen. Om overbodige rijen te vinden en te verwijderen, klikt u op het tabblad Start en vervolgens op de knop Zoeken en selecteren. Klik in het dialoogvenster Zoeken en selecteren op Ga naar. Typ in het dialoogvenster Ga naar het adres van de eerste cel in het cellenbereik waarin u wilt zoeken en klik vervolgens op OK. Excel selecteert het cellenbereik. Als u overbodige rijen wilt verwijderen, drukt u op de toets Delete op uw toetsenbord. Als u overbodige kolommen wilt zoeken en verwijderen, klikt u op het tabblad Begin en vervolgens op de knop

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Daarvan, is kolom horizontaal of verticaal?

Een tabel bestaat uit rijen en kolommen. Bij een rij gaat het om de horizontale hokjes van links naar rechts. Bij een kolom gaat het om de verticale hokjes van boven naar beneden. Mensen vragen ook: hoe in excel kolommen en rijen wisselen? Rij wordt kolom

Klik op de rechtermuisknop en kies voor Kopiëren; Ga nu in een lege cel staan en kies via de rechtermuisknop voor Plakken speciaal; Zet een vinkje bij Transponeren; U hoeft nu alleen nog maar op OK te klikken om de rijen en kolommen om te wisselen.

Wat is de Excel formule voor Matrix transponeren?

Daarvoor is de functie Transponeren (Transpose) nodig. De formule van deze functie is simpel: {=TRANSPONEREN(gebied)}. In Excel ziet dat er voor ons voorbeeld zo uit: Om deze functie te gebruiken begint u met het selecteren van het gebied waar u uw tabel wilt transponeren. Hoe maak je een Totaalrij toe in Excel? Om een totaalrij te maken in Excel, moet je eerst de data selecteren waarvoor je een totaal wilt maken. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op een van de selected cellen en kies 'Insert'. In het menu dat verschijnt, kies je 'Total Row'. Dit voegt een rij toe aan je tabel met opties voor het maken van een som, gemiddelde, tellen, etc.

Hoe zet je tekst verticaal in Excel?

Klik op het tabblad Start in de groep Alignment.
Klik op Orientation en kies dan Verticaal.

Door Melitta

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een lijn in Excel? :: Hoe bereken je hoeveel procent iets van iets is Excel?
Handige links